PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482808}
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70754
6,1 27 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

nadaje się dla 8 latka? Syn widział m.in. Pacific rim i Szklaną pułapkę, ale zastanawiam się, czy Robocop nie będzie trochę zbyt brutalny - pierwowzór zdecydowanie nie nadaje się dla dzieci

ocenił(a) film na 6
annikki27

Szklana pułapka dla 8-śmio latka? O_o

ocenił(a) film na 7
WesleY

Z ciekawości zapytam - co oglądałeś mając 8 lat? Ja w tym wieku (rocznik '89) oglądałem wszystkie SF jakie były puszczane w telewizji wliczając w to "Park jurajski", "Terminatora 2" oraz "Obcego" i już wtedy mi się podobały. W podstawówce nie byłem w tym zdaniu osamotniony.

WesleY

Jak miałem 8-9 lat, znałem Szklaną pułapkę na pamięć. Tak samo Terminator/Terminator 2, Obcy jak i Robocop, to były jedne z moich ulubionych filmów. Uciekający pociąg oglądałem chyba codziennie. Mimo wszystko nie sikałem po nocach ze strachu, nie miałem problemów z bezsennością albo koszmarami nocnymi. Według mnie te wszystkie filmy są dużo lepsze niż beznadziejna papka w postaci bajek dla dzieci, które wymagają specjalnej troski. I nie piszę tego złośliwie. Kiedyś wszystko było bardziej wartościowe. Nawet filmy. W dzień oglądało się Ulice sezamkową i 5-10-15, a na dobranoc Robocopa. W niedziele oglądało się Niekończącą się opowieść. Tak zapamiętałem te czasy na początku lat 90-tych.

annikki27

Widać coś nie tak z Twoim wyczuciem filmów dla dziecka !

Aż strach się bać co Ty mu będziesz pokazywać jak będzie miał... 12 lat

annikki27

Nadaje się bez problemu :) Przemocy tam niewiele, a to, co jest nie wzruszy 8-latka, który widział Pacific Rim.

ocenił(a) film na 4
annikki27

Jedyne co może go przestraszyć to sceny ciała Murphyego bez kombinezonu - tak to czyste PG13

ocenił(a) film na 4
annikki27

nadaje czy nie, i tak dzieciary tylko przeszkadzają, poczekaj, aż wyjdzie na DVD

ocenił(a) film na 4
annikki27

To na bank nie jest tak brutalny RoboCop jak oryginał.