7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 74553
6,1 20 krytyków
Rocky Balboa
powrót do forum filmu Rocky Balboa

Kiepski film

ocenił(a) film na 3

Ciężko dotrwać do końca. Nudne. Nie polecam.

mario977

Fakt moze ta czesc wypada troche blado w porównaniu do innych czesci ale według mnie kazdy fan tej serii musi przyznac ze i ta część nie jest taka zła

ocenił(a) film na 10
mario977

Każdy ma prawo do swojej opini, ale mi ten film się podobał i tak go sobie wyobrażałem. To jest dobry koniec seri o włoskim ogierze. Ten film ma w sobie przekaz. Walcz o swoje bezwzględu na wszystko. Nie wszystkim musiał się podobać, ja jestem wielkim fanem zarówno Rocky-ego, jak i Sly, a nawet jak szósta odsłona była by naprawde żenująca to i tak bym był na ,,tak", ale tak nie jest. Film ma to coś w sobie, to przesłanie. Jak byłem w kinie na premierze, to szczerze powiem 3/4 sali płakało, przeważnie kobiety. Stallone zrobił kawał dobrej roboty!!! Film dorównuje i nawiązuje do pierwszej części.
Pozdrawiam wszystkich ;-)

ocenił(a) film na 10
arek_3

zgadzam sie z toba,tez jestem fanem slya i ten film jest swietny,lepszego zakonczenia seri o rockym nie moglo byc.
pzdr

ocenił(a) film na 9
mario977

Ja nie jestem fanem Sly'a ani Rocky'ego ale kurde! Ten film jest świetny! Gdy przeczytałem, że Stallone zamierza kontynuować serię o przygodach "Włoskiego Ogiera" byłem pewien, że to tylko skok na kasę. Nic bardziej mylnego! Sylvester pokazał, że naprawdę miał pomysł.
Zanim jednak weźmiecie się za ten obraz, pamiętajcie, że to nie jest żaden film sensacyjny czy akcji - to przede wszystkim film obyczajowy; w przeciwnym wypadku będzie on dla was "nudny" i "nie dotrwacie do końca".
Dla mnie ten film jest piękny. Po prostu. Wspaniała historia, doskonale opowiedziana, szalenie realistyczna (Tyson na widowni!) ze znakomitym (i ja to mówię!) Stallone'm. 9/10

mario977

Doprawdy nie wiem komu ten film mógł się podobać. Fabuła wlecze się jak flaki z olejem, a takiej dawki ckliwości nie widziałem od czasów programu "Wybacz mi". Lubię Rocky'iego, ale tylko te części których Sly nie reżyserował.

ocenił(a) film na 10
pink_power

Mnie się podobał. Każdy ma prawo do swojego zdania
Ludzie, którzy uwielbają filmy takie gdzie ciągle się leją i mordują ten film im się nie będzie podobał. Rocky jest filmem o życiu, w którym jak i jego i nas czeka wiele złego od losu, ale mimo tego trzeba z tym walczyć, trzeba liczyć się z ciosami od życia. Bezwzględu na wszytsko trzeba walczyć o swoje, o to co się należy - o tym mówi tem film
Pozdrawiam

arek_3

Może i tak, ale dokładnie o tym samym mówiła już piąta cześć.

ocenił(a) film na 10
mario977

Moim zdaniem film jest świetny i tyle, nawiązuje do poprzednich części, oddaje klimat i specyfikę tego ,co znaliśmy z poprzednich części, świetna robota i niezła muzyka ( 36 Mafia ), pozdrawiam

mario977

Nie zgodze sie z tym, ze film jest kiepski. Mnie sie wydaje, ze jest po prostu niezly i nic wiecej- jest typowy dla serii. Bardzo lubilem przygody Rocki'ego jako mlody chlopak, ba wyroslem na tych filmach. Uwazam jednak, ze ta czesc w ogole nie byla "potrzebna". Ja przykladowo kompletenie nie oczekiwalem tego, ze 57 letni bokser (tyle lat mialby Rocky w tym filmie) musi wrocic, aby cos sobie udowodnic, tym bardziej z mlodym dynamitem, ktorego rozczulajaca przemiane obserwujemy przez cale 90 min. Niektore watki wcale nie musza byc dopowiedziane, moim skromnym zdaeniem, a czy fabula byla dobra czy zla- odpowiem jak na wstepie- byla typowa. Stare czesci Rockiego ogladalo sie po wiele razy, ta czesc jednak niestety jest skazona przypadloscia wielu nowych produkcji- bezdyskusyjnie jest jednorazowa i jest to jej najwieksza wada.