7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 74553
6,1 20 krytyków
Rocky Balboa
powrót do forum filmu Rocky Balboa

SZCZERZE ŻAL MI NIEKTÓRYCH Z WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo się cieszę, ze ten ostatni pojedynek tak sie zakonczyl - Rocky przegrał 1 punktem. Ci, ktorzy ten film rozumieja wiedza, ze nie chodzi tu o wygrana - bo juz samo przetrwanie 10 rund i stanie o wlasnych silach w walce zmlodszym zawodnikiem jest niewatpliwie taka wygrana. W tej czesci chodzi o to, by pokazac, żę wcale nie trzeba wygrać by wygrac tak naprawde :) Mam nadzieje, ze łapiecie o co mi chodzi. Co z tego, ze Rocko przegral? On wygral tak naprawde - stoczyl walke z przeszloscia, z "gratami w piwnicy ", "pokonal besteię"! Stoczyl walke z wlasnym życiem i z tym wszystkim co nie dawalo mu spokojnie zyc dalej....Schodzi ostatni raz z ringu bokserskiego ale i tego zyciowego - WYGRANY...Dla mnie ta walka jest wazniejsza niz starcie z Masonem Dixonem. I dla mnie z tej walki wyszedł jako wielki wygrany!!!

Dla tych, ktorzy nie sa prawdziwymi fanami serii film rzeczywiscie moze wydac sie troszeczke nudny - wiem jedna, ze ludzie tacy jak ja łowili z filmu kazde slowo, gest...Super, ze film jest zrobiony tak nowoczesnie - zwlaszcza walka na koncu - to swietnie ukazuje czas, ktory minal NAPRAWDĘ. To nie jest chcarakeyzacja aktorów, posiwianie wlosow, itp....To jest zycie, czas ktory nieublaganie mija...Mam wrazenie, jakby scenariusz do tego filmu napisalo wlasnie zycie....Jednoczesnie film tak wspaniale nawiazuje do swoich korzeni...W koncu nie ma przyszlosci bez przeszlosci. Mam wprawdzie 17 lat, ale z cala swiadomosci moge powiedziec, ze na Rocky'm sie wychowalam. Jestem z tego dumna. Chcialabym tak jak on umiec kiedys docenic przeszlosc, i jednoczesnie uporac sie znia.

Dla mnie Rocky to Legenda i juz zawsze tak będzie.

P.S. Ci, ktorzy pisza,ze ostatnia walka powinna sie zakonczyc zwyciestwem Rocko tak nprawde chyba niezrozumieli filmu...Chcecie bajke czy film o zyciu, przemijaniu i pokonywaniu wlasnych slabosci?? Bo ja to drugie.......

Dzięki za cierpliwosc tym, ktorzy byli w stanie przeczytac moj wywod. Skonczylam :P:P

Pozdrawiam Fanow Wielkiego R.B.

ocenił(a) film na 10
_KaSiEk_

Wydaje m sie, ze zarowno do tego hjak i do innych filmow nalezy....nie wiem jak to okreslic - moze wlasnie dojrzec?? Po to, by nie oceniac po pozorach, jedynie po tym co widac i co nam mogą pokazac rezyser i swietni aktorzy...Moze czasem trzeba tez samemu zastanowic sie o co tak naprawde chodzilo? Co krylo sie pod niektorymi z watkow, zachowan...Moze cos zostalo przedstawione za pomoca metafor - ja lubie wlasnie takie filmy - na ktorych trzeba myslec, zastaawiac sie - bo wlasnie takie filmy na dlugo pozostaja w mojej pamięci i tylko z takich cos wartosciowego moge wyniesc. Tutaj nie ma łopatologii, nie ma wnioskow podanych na tacy.....Filmy, które w przeciwienstwie do tego i wielu innych stosuja takie tanie chwyty, by widz "{ZROZUMIAŁ}PRZEKAZ" wg mnie troche tym wlasnie widza ublizaja..Kazdego jest chyba stac na troche wyobrazni?

ocenił(a) film na 8
_KaSiEk_

Witam..Jestem "ciut" starszy od Cebie,ale jako dzieciak też oglądłem Stallone'a walczącego na ringu z zapartym tchem.A do tego co napisałaś powyżej dodaję swój podpis,będąc jednocześnie pod wrażeniem,że dzieczyna (bez urazy) napisała coś Wielkiego o filmie(o sporcie) typowo męskim.Dodałbym,że w ostatniej części serii o Rocky'im w 100% chodziło o podróż w czasie do sentymentów z lat świetności boksera (Adrianne,największe walki,szacunek publiczności,słynny terning na schodach) i podkreślenie tego jaki Rocky był dla inncyh.Sylwester jako reżyser i scenarzysta spisał się naprawdę dobrze..a historycznej piosenki (theme) nie zapomnę nigdy!
R O C K Y - "Fighters fight" !!!
Pozdr.

_KaSiEk_

Witam
Wd mnie nie ma co dyskutować.Idiotów jest pełno i nigdy nie zrozumieja fenomenu Rockiego.Rocky po prostu jest legendą,zwłąszcza w tych czasach,kiedy 90% filmów to komercha i badziewie.Pozdrawiam wiernych fanów Stallona.

ocenił(a) film na 10
_KaSiEk_

Film rewelacja... obejrzalem i jestem pod wielkim wrazeniem. Goraco polecam!!!!
pozdr,

ocenił(a) film na 10
_KaSiEk_

Odżyły wspomnienia z dzieciństwa. Rocky rules

ocenił(a) film na 9
_KaSiEk_

podpisuje się pod każdą z tych opini :) pozdr fanów Rocky'ego B. :)