Pamiętam jak w jednym odcinku The Contender jeden gość(chyba ojciec Petera Manfredo) zadał mu pytanie: czy nakręci kolejną część Rockego? Na to Stallone: "A z kim miałbym walczyć? Z autretyzmem? Jestem na to za stary" I zrobił z mordy dupe, rozumiem że potrzebuje pieniędzy ale bez przesady, skoro tak powiedział i to przed kamerami to wiadomo co on sam o tym myśli, wiadomo że nie chciał by tego robić, niszczyć już całkiem legendy Rockego, ale widać to jego ostatnia szansa, wiadomo przecież że każdy ten film będzie chciał zobaczyć, ja naprzykład żeby się pośmiać.
Właśnie będzie walczył z artretyzmem i starością. Uważam że to ciekawy temat na film, bo nigdy w filmach o boksie nie poruszano tematu starych bokserów (poza filmem "Champ" z Johnem Voitem) którzy mają okazję walczyć o wszystko. Mam tylko nadzieję że twórcy nie spieprzą tematu.
Właśnie będzie walczył z artretyzmem i starością. Uważam że to ciekawy temat na film, bo nigdy w filmach o boksie nie poruszano tematu starych bokserów (poza filmem "Champ" z Johnem Voitem) którzy mają okazję walczyć o wszystko. Mam tylko nadzieję że twórcy nie spieprzą tematu.
Nie rozumiesz o co mi chodzi - Stallone powiedział że jest na to za stary, czyli że nie chce kręcić kolejnej części, a jednak kręci. Nie wiesz dla czego? Przecież to oczywiste! Może jak był w tym programnie to myślał że jego kariera odżyje, ale jednak nie ma co się oszukiwać. A film moim zdaniem będzie klapą, nie wiem za wiele o czym ma być, ale wiadomo że - jak powiedział Marselus Walles w "Pulp fiction" - w boksie nie ma rozgrywek dla oldtimerów. Co to wogóle ma być? Przeciętny bokser, młody, śilny i w formie rozwali 50-latka, nawet takiego mistrza jak Rocky...
Ja wiem dlaczego stallone robi nowa czesc rockiego poniewaz fani tego pragneli i ja jak najbardziej sie ciesze z tego ze bedzie nowy rocky, nie przeszkadza mi fakt ze stallone jest stary
Moim skromnym zdaniem, to czemu nie miałby wystapić w swojej ostatiej walce. Odchodząc z pasem mistrza. Tylko że dobrym uwieńczeniem tej jego kariery bokserskiej byłaby śmierć na ringu, tuż po ogłoszeniu wyników. (coś w tym stylu jak : "Udało mi sie, teraz moge odejść w spokoju"). Pozdrawiam fanów Rockiego.
Ej skyter ale żeś wymyślił!! Ja bym się chyba zabił jakby takie zakończenie było!!!:pp
Sly dobrze zdobił że nie dotrzymał slowa.Seria Rocky to mój ulubione filmy... Nie moge sie doczekać VI cześci. Ciesze się że nie dotrzymal slowa!
Ty to sie za dużo spider-mana itp itd naoglądałeś. Wróć do komiksów. Rocky Balboa będzie świetnym filmem co widać po zwiastunach.
Sylvester Stallone - jest dla mnie najwybitniejszym filmowcem wszechczasów. Nie jest może z niego jakiś wybitny aktor czy reżyser. Ale ma w sobie coś co przyciąga do każdego filmu. Sly wymiata :)
Moim zdaniem dobrze się stanie,że VI już cześć serii Rockyego ujrzy światło dzienne. Nie wiem czy odniesie sukces taki jak poprzednie części (prócz V), ale widząc po zapowiedziach z pewnością nie przejdzie bez echa. Bardzo lubię serię Rockyego i sądzę, że po prostu świat powinien przypomnieć sobie o Rockym Balboa...
Pozdro dla fanów "ogiera" :)