Czy mógłbymi ktoś powiedzieć, w jakich okolicznościach Union Cane zdobył mistrzostwo świata? Wiem, że nie walczył z Rocky'm gdyż ten zakończył już karierę.
Z góty dzięki
Gdy ivan drago zabił w 4 apolla zwiazek bokserski zabronil rockyemu walczyc z nim o mistrzostwo swiata.wtedy rocky zrzekł sie tytułu mistrza i z ivanem drago walczył tylko dla zemsty a nie w obronie tytułu.i pewnie w tym samym momencie pierwszy na listach rankingowych był union cane i tak został mistrzen swiata.ja tak to rozumiem.pozdro
Ale przecież po powrocie Rocky'ego do kraju, George Washington Duke oferował mu walke w Tokio z Union'em Cane w obronie mistrzostwa świata. Ale Rocky nie zgodził się. Później zakończył karierę. Chodzi mi o to, jakim cudem Cane został mistrzem.
W 4 czesci Rocky wcale nie zrzekł sie tytulu, i po prostu walka z Drago nie byla o mistrzostwo. Jak Rocko wrocił z Rosji caly czas jeszcze byl mistrzem, pozniej zrobil sobie badania, po ktorych okazalo sie, ze ma uszkodzenie mozgu i po namowach Adrian skonczyl z boksem dla własnego zdrowia i oficjalnie oglosil koniec kariery. Wtedy tytul mistrza swiata "odziedziczyl" 1 w rankingu Union Cane. Rozumiesz?
Ale chodzi mi o zasady ustalania takiego rankingu. Czy to jest tak jak było z Clubber'em w Rocky III?