Warto było czekac 16 lat !!! Rocky pożegnał się w spaniałym stylu. A moment gdy trenuje i wali w ten worek z tą szybkością i ta muzyka w tle to ja nie wytrzymałem i się popłakałem ze wzrószenia. Stallone dokonał rzeczy niemożliwej, mowa tutaj o KLIMACIE KTÓRY POZOSTAŁ Z POPRZEDNICH CZĘŚCI A TO W DZISIEJSZYCH CZASACH RZECZ PRAWIE NIE MOŻLIWA :)
Zgadzam się w pełni
W scenie treningu myślałem, że odjadę takie mnie ciarki przeszły :)
Film ma to co najważniejsze - klimat poprzednich części
wspaniale ze nie kombinowal, tylko zostal przy tym co najbardziej kochalismy w Poprzednich czesciach :). Nawet muza z poprzednich części :)
Wczoraj miałem przyjemnośc obejrzenia najnowszej części "Rocky`ego" i stwierdzam z całą odpowiedzialnością, że to była najlepsza rola Sly`a. Bardzo dobry scenariusz, świetna rezyseria i doskonała gra aktorska. Klimatem film przypomina pierwszą część co jest ogromnym plusem. Po tych wszystkich krytycznych uwagach nt. jego gry aktorskiej byłbym bardzo zadowolony, gdyby któraś z wymienionych przeze mnie cech filmu (scenariusz, reżyseria czy tez aktorstwo Stallone`a)dostały chociaż nominacje do Oscara czy tez Złotych Globów. Nie mówię tego, bo jestem jego wielkim fanem, tylko dlatego, że po tym filmie naprawde na to zasłuzył.
1978: Rocky (nominacja) BAFTA najlepszy aktor
1978: Rocky (nominacja) BAFTA najlepszy scenariusz
1977: Rocky (nominacja) Oscar najlepszy aktor
1977: Rocky (nominacja) Oscar najlepszy scenariusz oryginalny
1977: Rocky (nominacja) Złoty Glob najlepszy scenariusz
1977: Rocky (nominacja) Złoty Glob najlepszy aktor w dramacie
;(
klasyka brachu, klasyka.
No właśnie o to chodzi. Powrót do korzeni. Choć osobiście uważam, że w tej części zagrał jeszcze lepiej niż w pierwszej.
Naucz się brachu języka w końcu. W tym filmie nie ma nic trudnego do zrozumienia!!
zgadzam sie angielski jest prosty tylko z szacunkiem dla sylwstra on ma taki akcent ze ja jeszcze nie umiem obejrzec tego filmu bez napisow :( ale widze ze co raz dobre slowa sa na temat tego filmu to jeszcze bardziej nie moge sie doczekac zeby zobaczyc ta produkcje...a tak przy okazji to stallone wydaje mi się być jednym z najlepszych aktorow lat 70tych i 80tych a ci ktorzy lubia sobie pognoic brzydko mowiac nie znaja sie na klasyce wcale...
Ja obejrzalem ten film dzisiaj i odlecialem. No moze nie odlecialem ale bylem pod wrazeniem. Warto bylo czekac. Pomimo ze Rocky IV jest dalej moim ulubionym z seri (pierwszy Rocky jaki obejrzalem), to Rocky Balboa "daje rade". Nawet sie niezle wzruszylem w niektorych scenach. Mam nadzieje ze ten film odniesie sukces bo rzycze Sly'owi jak najlepiej. Teraz czekam na Die Hard 4 (Live Free or Die Hard) i Rambo IV :)