7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 74553
6,1 20 krytyków
Rocky Balboa
powrót do forum filmu Rocky Balboa

Film oczywiście przyjemnie się ogląda, ale nie można mówic, że to dobry film, bo tak nie jest. Proponuje sobie za to postawic pytanie: Po co powstał ten film? Odpowiedz może byc tylko jedna - dla kasy. Bo Rocky Balboa nie wnosi NIC do serii o Rockym, a niektóre rozwiązania są dość irytujące. Wiadomo oczywiście jaki ma być motyw tego filmu: żeby wierzyc w siebie, nie patrzec co inni myślą o nas tylko realizowac swoje marzenia bla bla, ale czy to dostateczny powód na nakręcenie filmu? Jeszcze te ostatnie ujęcia pokazujące tych ludzi wbiegających po tych schodach - jeden wielki kicz...

ocenił(a) film na 10
kuosu

dla kasy... a znasz film wyswietlany w kinie ktory powstal nie dla kasy? przeciez to jest biznes. i w kazdym filmie wiadomo co ma byc motywem. ameryki nie odkryles. Oczywiscie ma prawo ci sie nie podobac ta pozycja, szanuje twoje zdanie :) Mi sie podoba i tyle ;)

użytkownik usunięty
daavith

o gustach się nie dyskutuje jak dla mnie film to bomba zwłasza dzięki temu że nie jest w nim nic przesadzone.No i ta walka cudeńko.

kuosu

po pierwsze - za duży odstęp czasu żeby kontynuować to co sie działo w ROCKYM 5.
po drugie - film jest bardzo dobry
po trzecie - dlaczego jest żałosne to że ludzie wbiegają po tych schodach. Przecież to wszystko jest prawda. Ludzie jadą do Filadelfii nie po to żeby zwiedzać zabytki dawnej stolicy juesej (dla niekumatych USA) tylko po to żeby wbiec po tych schodkach identico jak to robił Rocky Balboa - ich idol. :) Stallone zrobił coś wspaniałego. Ten człowiek jest po prostu wybitny.

Rocky_Balboa

Filmy w Hoolywood kręcone są głównie z dwóch powodów: 1. dla zysku 2. na festwiale. Bardzo trudno (choc jest to możliwe) zrobic film, który byłby nietuzinkowy a jednocześnie przyniósł spore zyski. Rocky Balboa to film z całą pewnością zrobiony tylko i wyłącznie z pierwszego powodu. Musicie jednak zauważyć różnicę pomiędzy np. powstaniem kontynuacji Piratów z Karaibów, a powstaniem Rocky'ego Balboa. Oczywiście w jednym i drugim przypadku powodem jest kasa, ale nie wydaje Wam się że 6 częsc Rocky'ego zrobiona jest na siłę? Nie powiecie mi przecież, że fani Rocky'ego domagali się tej kolejnej części?
Natomiast w sprawie tej ostaniej sceny na schodach dalej uważam, że to kicz. Oczywiście będąc w Filadelfii sam z wielką chęcią wbiegł bym po tych schodach, ale po co pokazywac to w filmie na innnych przykładach poza samym Rocky'm?

ocenił(a) film na 7
kuosu

'Nie powiecie mi przecież, że fani Rocky'ego domagali się tej kolejnej części?'

Ojj tu sie mylisz ;]
Oczywiście ze fani domagali sie zeby skonczyc serie jakoś ciekawiej, niż
to jak skonczyła sie 5. ;]
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
kuosu

Po pierwsze każdy film jest robiony dla kasy!!Po drugie nie widze róźnicy między powstaniem kontynuacji Piratów z ... a Rocky Balboa. Dla mnie akurat Piraci to film/bajka przeznaczony dla dzieci do 16 lat!A i wiesz co to jest kicz?

tomekt1

a Ty ile masz lat?!! Ja mam 16 (jest kwiecień 2007) - i nie uważam siebie i moich wypowiedzi za dziecinne... "dorosłość" nie zależy od wieku tylko od zachowania.
Pozdrawiam...