7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 74553
6,1 20 krytyków
Rocky Balboa
powrót do forum filmu Rocky Balboa

Cóż mogę powiedzieć, obejrzałem przed chwilą ten film po długim "Emulowym ściąganiu", względnie stwierdzam, iż jest to najgorsza część ze wszystkich. Dlaczego? a no dlatego, że film jest zbyt naciągany, za mało w nim takiego "obiektywnego realizmu", który pojawiał się w poprzednich częściach. Jak widać scenarzyści nie mieli zbytnio pomysłów, nie dziwię im się. Według mnie powinni zostawić te 5 części i nie ruszać tej ostatniej. Wiadomo dla mnie Rocky zawsze był the best, nawet i z tą częścią, która nie przypadła mi do gustu. Ale nie będe aż takim mocnym krytykiem i dodam że tytyłowa postać zagrała wręcz bardzo dobrze.
Dla mnie najlepszą częścią jest oczywiście, bezwzględnie Rocky IV ( V- również niezła), który myślę że każdemu się podobał, Rocky I, wiadomo też nudny ale tak to bywa i pierwszych częsciach że film jest nudny, a rozkręca się dopiero w 2-3 częsciach ( przykład: "Terminator" )

vector88

Najgorsza*
Jeszcze dodam 3 powody dlaczego jest tak a nie inaczej.
1. Rocky miał jakieś "nieodwracalne" problemy ze zdrowiem psychicznym, mial uszkodzony mózg i dlatego nie mógl walczyc na ringu. W ostatniej części nie było w ogóle o tym mowy, a komisja dała mu bez problemu licencję na boksera.
2. Rocky: 57 Wygrane, 23 porażki, 1 remis. Od kiedy Rocky przegrywa aż 34 pojedynki, skoro w swojej karierze przegrał tylko 2 ( oczywiście chodzi o film )?. Niedoróbka.
3. Co tam robił Tyson, jeszcze w dodatku wypowiadając bezsensowne słowa: "To impreza charytatywna, ten karzeł już tam stoi". Bez komentarza