7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 74553
6,1 20 krytyków
Rocky Balboa
powrót do forum filmu Rocky Balboa

Aby zrozumieć filmy "Rocky" nie wystarczy tylko obejrzeć raz i wygłaszać jakie to tandetne filmy tylko trzeba się na nich wychować, zgłębić się w film, i przemyśleć to wszystko co było przedstawione w każdej z części.
Osobiście uważam że cała seria nie miała by sensu gdyby zabrakło jakiejś części. Film "Rocky Balboa" nie dość że jest kontynuacją i zakończeniem serii to wnosi nowe wartości których nie było w poprzednich częściach.
Seria filmów mówi na abyśmy stawiali sobie w życiu poprzeczki i dążyli do ich przejścia, abyśmy się nie poddawali a stawiali czoła trudnością.
Ludzie którzy uważają serię "Rocky" za tandetę nie wynoszą z tych filmów NIC!!! Wolą komentować film w negatywnym świetle nie mając pojęcia o przesłaniu serii. Żal mi takich ludzi ale każdy ma prawo do swojego zdania.

benny88

Calkowicie zgadzam sie z toba, gdyz dla mnie seria filmow o Rocky'm jest nierozerwalnie zwiazana z moim dziecinstwem i okresem dojrzewania. Nie raz ten film w trudnych sytuacjach pomogl mi sie "zebrac do kupy" i przezwyciezyc problemy, ktore w danym okresie zycia mialem.
Co do najnowszej czesci to jestem bardzo mile zaskoczony filmem pana Stallone'a, poniewaz spodziewalem sie, (tym bardziej po dosc slabej V czesci), kolejego nedznego sequelu. Tymczasem film bardzo zgrabnie konczy serie filmow o Rockym i jak dla mnie jest jednym z dojrzalszych dziel zrobionych przez pana Stallone'a.
Pozdrawiam fanow Rocky'ego.