7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 74553
6,1 20 krytyków
Rocky Balboa
powrót do forum filmu Rocky Balboa

moja odpowidz bedzie niezwykle krotka poprostu tak. wielu przedmowców okresla ten film jako pomylke film ktory nic nie wnosi w ktorym widzimy tetryka w ringu z obwislymi resztkami miesni
ja widze jednak kilka aspektów tego filmu, nie wiem czy ktos je poruszyl(200pare tematuw to chyba nikt nie przebrnie), pierwszym jest powrot na ekrany bohatera, stallone przywrocil do zycia i tak wiecznie zywa legende popkultury, nie wiem czy odrobine nie przesadze ale ja zawsze w filmach z tej serii i w tym widzialem wielki patos cos nie opisanego cos co pozwala sie wzroszyc co pozwala wyzwolic emocje poprostu to cos
kolejna cudownie oddana w tym filmie kwestia jest zwyciestwo moralne i duchowe nad zwyciestwem formalnym (przypomina mi sie odrazu czesc pierwsza) wynioslosc i radosc nie ze zwyciestwa ale z tego ze pojol wyzwanie i dal z siebie wszystko
ktos poruszyl w jednym z watkow iz jest to nieporozumienie moze i tak ale moim zdanie pozwala trwac legedzie i jest w mym mniemaniu doskonalym podsumowaniem i zakonczeniem sagi w ktorej nie chodz o lanie po pysku tylko o wyzwanie determinacje pewnosc i naprawde mimo obaw nie moge zazucic nic filmowi
jedyne co moze razic to to iz odbiór byl by o wiele lepszy gdyby fil powstal 5-7 lat wczesniej

pozdrawiem
digital
jedynym zarzutem moze byc odbior ktory razil by mniej

ocenił(a) film na 8
Digital

Koles naisał "tematuw".... Co za ludzie... NAUCZCIE SIE J.POLSKIEGO !!

zelmer

nom:) sorry moj blad pisalem troche pospiesznie

zelmer

A ty zamiast "koleś" dałeś "koles" a zamiast "napisał" napisałeś "naisał" ale z ciebie człowiek.... naucz się sam polskiego jak chcesz innych poprawiać :).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
zelmer

nie wiem masz jakieś braki? nadrabiasz sobie cos? nie wiem zgłębmy twój problem?? wydawalo mi sie iz to forum o filmach a nie o ortografii i nie wiem czy słyszałes o czymś takim jak dysleksja(która niestety a może i stety posiadam) która chcac nie chcac robi mi niekiedy taki psikus:)
do pana ograniczonego powyzej
ps nie używanie polskich liter i tzw. "czeski błąd: też sa błędami ortograficznymii

Digital

i jeszcze jedno argumentem iz kolega powyzej jest poj.... zaskarbiles sobie moja sympatie po wieki inteletualisto:)

ocenił(a) film na 8
Digital

hahahaha.... a mi twoja zasrana sympatia to wisi i powiewa... skoro jestes dyslektykiem to rozumiem, trzeba bylo wczesniej napisac

zelmer

widze ze nie wylapales sarkazmu inteligenicie:)

Digital

ps faktycznie wyrazy "pojebany" i "zasrany" są kwiatem w polskim słowotwórstwie obrońco mowy polskiej:)
pps dziękuje za zrozumienie:)

ocenił(a) film na 8
Digital

Oj juz nie czepiaj sie takich rzeczy. Bo "tematuw" to az razi w oczy i napisalem sobie taki jeden komentarz a ty robisz z tego wielkie HALO...

zelmer

Ja grałem w HALO bo co?

zelmer

jak by to rzec nie lubię jak mi się publicznie zwraca uwage:) a na przyszlość trzymaj się tematu a nie czepiaj przypominam forum FILMOWE a nie z cyklu popraw me błędy bo prof. Miodek tu nie zagląda :)

ocenił(a) film na 8
Digital

Ok przemysle to co powiedziałes i wezme to do serca:ppp

zelmer

dziekuje bardzo dobry człowieku bóg ci w dzieciach wynagrodzi:):):):)

Digital

"nieużywanie" piszę się razem, jesteś kurwa śmieszym lolem

salahaddinja

"nieużywanie" pisze się razem, jesteś kurwa śmieszym lolem

salahaddinja

a literówki, panowie i panie, zdarzają się każdemu, takie czasy, hipokryci

Digital

Czy warto bylo ????? dziwny temat?? Pewnie ze warto bylo go nakrecic to jest ostatnia czesc filmu to ze rocky ma 60 lat i prowadzi resturacje to chyba nic dziwnego :):) a powrocil ostatni raz na ring do sportu ktorego kocha dlamnie swietny film mam wszystkie czesc filmu i kazda czesc jest swiente:):)

tomaszjuzyk

"Me, you or nobody may hit you as hard as life. But it ain't about how hard you hit, it's about how hard you can get hit and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward"

kocham ten cytat ;]