Moje propozycje to:
Morticia - Helena Bonham Carter ( gra często u Burtona)
Gomez - Johnny Depp (jak wyżej)
Fester - hmmm, może Danny de Vito
Babcia - Betty White (nie wiadomo czy dożyje, bo teraz ma 88 lat!!)
Pugsley i Wednesday - jakieś młode gwiazdki albo ktoś w miarę nieznany
Lurch - tu nie mam pojęcia, ktoś wysoki i niezbyt urodziwy ;)
Ale postacie mogą być wzorowane na prawdziwych aktorach.
Tak jak to było w `Beowulfie` Zemeckis'a!
Niekoniecznie muszą to być wyrysowane, wymyślone postacie.
Myślę, że najlepiej byłoby, gdyby wystąpili Ci sami aktorzy co w Swenney Toddzie czyli Depp i Helena jako Gomez i Morticia, Spell jako Fester, a jako Lurch Alan Rickman!
Dokładnie! Johnny i Helena świetnie by pasowali do tych ról, ale w sumie Eva też byłaby świetna w roli Morticii.
jak będzie to animacja to na bank ci aktorzy co wyżej wymieniacie mogą co najwyżej podłożyć głosy- na 100% nie będzie to wyglądać jak w Beowulfie bo cały film/bajka straciłaby klimat...
trochę się dziwie że na większości takich stron prz filmie i nazwisku Heleny Bonham Carter jest tylko 'często gra u Burtona'.. nie wystarczyło by napisać że jest jego żoną?? a o Johnnym to się wie samo przezsie... no bo to przecierz Tim wyciągną go z tego serialu '21st Jump Street' i od tego czasu są przyjaciółmi... więc nic dziwnego....
Morticia- Courteney Cox, Anne Hathaway albo Renee Zellweger
Gomez- Tim Curry lub Robert Downey Jr.
Babcia- Helena Bonham Carter
Fester- John Malkovich
Lurch- ja bym ty widział Jonny`ego Depp`a. Myślę, że Tim by coś wykombinował w tej sprawie ;)
Gdyby faktycznie miał powstać film to w roli Morticii raczej Helena B-C, ew Uma Thurman (w charakteryzacji do Pulp Fiction można się jako tako zorientować jak będzie wyglądała z czarnymi włosami i wychudzoną buźką :))
Downey Jr w roli Gmeza byłby świetny! Nawet nieco przypomina Raula Julia(-e?)
Winona Ryder jak dla mnie pasowałaby na Wednesday :D
Ale z co do reszty to I HAVE NO IDEA! :)))
A z Polskich aktorów? Jak złożylibyście obsadę? :D :D :D
Morticia - Dygant? Arciuch? Hmm...
Adam Ferency jako Foster - to na pewno :D
Jako Lurch to na pewno Wiktor Zborowski :D
Ale Gomez? Dzieciaki? Nie mam pojęcia :)
Strzelajcie :D
Uroda Heleny Bonham Carter jest sprawą dyskusyjną i gustu, ale nie zapominajmy że Anjelica Houston była dużo brzydsza. Z drugiej strony patrząć Daryl Hannah była jakby za ładna na Morticię. Stąd Helena Bonham Carter może być takim złotym środkiem
Morticia - Helena oczywiście, ale myślę, że Angelina Jolie, odpowiednio umalowana i ubrana byłaby genialną panią Adams
Gomez - Johnny Depp, bo jak wielu kocham połączenie Depp-Burton-Carter
Lurch - Cillian Murphy, również odpowiednia charakteryzacja i gotowe
Fester - Danny Devito
Pugsley - nie mam pojęcia, pewnie do tego czasu wyrośnie jakiś młody dobry aktor
Wednesday - jak wyżej
Morticia - Tylko i wyłącznie Christina Ricci
Gomez - Johnny Depp
Fester - Danny De Vito
Pugsley - brak pomysłu
Wednesdey - brak pomysłu
Lurch - Vinnie Jones
ale to chyba w tym momencie musicie wybierać potencjalne głosy dla postaci, bo ta produkcja ma być animacją.
Morticia - http://www.filmweb.pl/person/Gemma+Arterton-784735 zdecydowanie Gemma Arterton. ma urodę, ale czy talent aktorski, to nie wiem. ewentualnie Rachel McAdams. Chociaż najbardziej pasowałaby mi uroda Angeliny Jolie, bo ma do Morticii idealną urodę.
szczerze mówiąc Helena i Johnny niezbyt mi pasują na te role. Ale biorąc pod uwagę zawsze świetne charakteryzacje, na pewno i oni będą ostatecznie i tak najlepszym wyborem.
Poza tam do jakiejś roli pasuje mi też Alan Rickman i Sasha Baron Cohen. Tak w duchu Sweeneya Todda :)
Ewentualnie można rozważyć podwójne role..
Potwierdzam, Sacha i Alan muszą być. :P
A moja obsada to:
- Morticia - Helena zapewne,
- Gomez - Depp zapewne,
- Fester - fenomenalny Timothy Spall,
co do reszty nie wiem... a może Sacha Baron Cohen na Lurcha? :P
sprytne spostrzeżenie dt. Helena, Burton nie ma do niej słabości, jest jej mężem:), prawdopodobnie dlatego gra w jego filmach, oczywiście pomijając fakt, że jest bajeczna, i do koncepcji jego filmów pasuje jak ulał!:).
"Myślę, że mój MĄŻ chętnie obsadziłby mnie w niemym filmie, bo to byłaby dla mnie tortura. W domu i na planie jestem według Tima Burtona zbyt gadatliwa"
[Wysokie obcasy, sobota 9 lipca nr 27]
pozdrawiam serdecznie :)
Tak, tak Helena tak powiedziała, ale często zdarza jej się mylić określając stanowisko Tima w jej życiu i z reguły się poprawia, ale tutaj widocznie już ją nie obchodziło co ludzie będą podejrzewać : )
Johnny jako Gomez ;> hahha, powiem szczerze że o nim bym nie pomyślała ! ale podoba mi się ten pomysł, i oczywiście Helena jako Morticia !!!!
A moje typy wyglądają tak:
Morticia - Angelina Jolie / Cate Blanchett
Gomez - Johnny Depp / Antonio Banderas
Fester - Thimony Spall
Babcia - Helena Bonham Carter
Wendnesday - Marlene Lawston / Lara Robinson
Pugsley - Seamus Davey-Fitzpatrick / Bradley Steven Perry
Lurch - Hugh Laurie / Alan Rickman
Mortica - Winona Ryder
Gomez - Antonio Banderas
Babcia - Helena Bonham Carter
Fester - Timothy Spall
Lurch - Alan Rickman
Niestety Deppa nie widzę w żadnej z ról. :(
Helena jako morticja? niezbyt to widze, Johnny jako gomez owszem ale bedzie ciezko mu dorównac orginałowi (wygląd ma idealny jako gomez wystarczy spojrzec na niego w filmie ed wood). Helena mogła by grać tą babcie wiedzme:)
do masterofcookies- w sumie niezła obsada, tylko wiona ryder jednak nei jest zbyt charyzmatyczna na rolę mortici xd ale banderas najlepszy w roli gomeza
Ja myśle że Johnny był by świetny tylko czy da rade dorównać pierwowzorowi. Łatwo jest zrobic nową częćć filmu albo remake ale mozna równie łatwo to spier...... a szkoda by było, nie widze tez Angeliny jako mortici.
Myślę, że da radę. Przekonuje mnie do tego jej rola w ,,Soku z Żuka". Cóż, może to kiepskie porównanie, bo mimo podobieństwa w wyglądzie obie te postacie mają różne charaktery, ale widać po tej roli, że charyzmy jej nie brakuje. W gruncie rzeczy to dobra aktorka, a jeśli chodzi o wygląd, to wręcz idealnie pasuje do Mortici.
Wednesday - Dakota Fanning w czarnych włosach.
Pugsley - Rico Rodriguez II
Morticia - Nicole Kidman, Anna Hathaway, Uma Thurman, Gwyneth Paltrow
Gomez - Gary Oldman
Babcia - Michelle Pfeiffer
Fester - Rowan Atkinson, Joe Pesci