PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=356399}

Rok 1612

1612
2007
4,7 11 tys. ocen
4,7 10 1 11167
4,0 3 krytyków
Rok 1612
powrót do forum filmu Rok 1612

:/ Atak na Polske

użytkownik usunięty

Żenujący film wpisujący się w propagandę Rosyjską zniesławiający Polskę.Jest to w moim przekonaniu przejaw Nacjonalizmu rosyjskiego ktory jest w tym kraju wszechobecny

ocenił(a) film na 8

To nie atak na Polskę, tylko historyczny film pokazany ze strony rosyjskiej. A Potop to atak na Szwecję? A pan Wołodyjowski i Ogniem i Mieczem? Każdy kraj ma swoją historię. My w tym wypadku najeżdżalismy Rosję.

użytkownik usunięty
arantarin

Myśle ze zbyt mało wiesz kolego. Ten film był finansowany w dużej mierze przez Kreml. W Rosjii nie mówią o Katyniu , nie mowią o zbrodniach Stalina a historię traktują wybiórczo jak naprzykład historia kiedy Polacy najechali na Rosje jednak zapominają póżniej o 123 latach zaborów Polski, o 2 wojnie światowej a o komuniżmie. W Rosjii promowany jest nacjonalizm i tyle i ten film się w to wpisuje

użytkownik usunięty
arantarin

pozatym kolego wiele ignorancji jest w Tobie Potop to był film ukazujący atak Szwecji na Polskę a nie odwrotnie ehhh nie czytało sie w szkole.Kolejne dziecko Neostrady

myślę że kolego ty nie zrozumiałeś posta "arantarin'a" o tym ataku na Szwecję podczas Potopu...
przeczytaj jeszcze raz, wszystkie wpisy w tym forum, a zrozumiesz!
Nie wyzywaj też kogoś od dzieci Neo, bo one pewnie nawet nie wiedzą o istnieniu filmweb'a, a z filmami kojarzą im się jedynie strony torrenty.org, czy redtube.com! pozdro!

Normalny_Kinomaniak

aha... i chciałem powiedzieć że zgadzam się z twoim drugim postem na temat finansowania filmu przez Kreml, bo jest to bez wątpienia film propagandowy! ale wykorzystujący prawdę historyczną....

...no i nie traktuj tak ludzi z góry "KOLEGO"....

użytkownik usunięty
Normalny_Kinomaniak

obiecuje poprawe ale oni traktują historie wybiórczo chodzi mi o to ze jak są fakty nieprzyjemne dla nich to o tym nie mówią a jak cos jest korzystnego dla nich to starają sie za wszelką cene to naświetlić jak sie tylko da

masz w tym absolutną racje.... .......................

Normalny_Kinomaniak

Gdyby Nasz król wtedy zmienił religię na prawosławie nikt nie podniósł by na Nas ręki... Być może teraz bylibyśmy największym państwem w Europie... ale tak gdybać to sobie możemy... Co by było gdybyśmy zmienili religię? Inne wojny itd... ehhh było minęło... Nasze czasy wielkiego imperium minęły... już chyba bezpowrotnie...

użytkownik usunięty
sylar90

Nie ma znaczenia jaką religie czy prawosławie czy katolicyzm bysmy przyjęli. Nasze ulokowanie w tej części Europy to był problem

To ociekające sarkazmem "kolego" mnie po prostu rozjebało. Jakie to dziwne że Polacy nie umieją dyskutować nie starając się zgnoić rozmówcy. Dlaczego gros ludzi uważa że "po drugiej stronie" zawsze siedzi jakiś kompletny idiota?

ocenił(a) film na 10
filozofxxl

szkoda z gosciem dyskutowac. Jak czytam kolejny post jakiegos niedouczonego antyrosyjskiego nacjonalisty to zygac sie chce.
Gosc ma pretensje ze 1612 nie ukazuje calej prawdy o historii.A "ogniem i Mieczem" ukazuje? Ukazuje jak Polacy mordowali Ukraincow, jak pacyfikowali wsie, nabijali na pal?
W Polsce jest masa filmow, reportazy, i propagandy ukazujaca Rosjan w zlym swietle, szkalujaca ich, i z faktami malo majaca wspolnego.
Czego ten zalosny palant oczekuje? Ze Ruscy tez przyjma linie propagandy POlskiej i beda krecic filmy antyrosyjskie??
A co to za zarzut ze ruski film robiony na polecenie kremla? Moze to boli ze POlskie robione sa na polecenie Waszyngtonu?
Koles totalnie zidiocial, jak znaczna czesc naszego spoleczenstwa, niestety.

użytkownik usunięty
zmikolowa

Uważam ze idiotów powinieneś poszukać w rodzinie prędzej tam znajdziesz. Wykazałeś sie brakiem oczywistej wiedzy i niekompetencją otóż ten film został wydany w święto narodowe Rosji co nie jest przypadkiem. Telewizja publiczna Rosji szkaluje Polske podając nieprawdziwe informacje o 2 wojnie światowej stawiając nas jako sojuszników Hitlera. To jest kształtowanie i realizowanie neoimprialnej polityki przerabialismy to juz z ZSRR i Stalinem pod tym względem Putin sie od niego nie rózni. Wydaje mi sie ze Ty tutaj tworzysz jakąś Sowiecką cenzurę nie wiem twój tatuś był może w PZPR i stąd ta twoja miłość do Rosji ??

ocenił(a) film na 6

Uważasz że nie bylibyśmy w stanie sprzymierzyć się z Adolfem???To poczytaj o ataku na Zaolzie w 1938.

użytkownik usunięty
wojciechcejrowski02

ok Zaolzie to czarna plama ale TO MY KRETYNIE jestesmy największą ofiarą tej wojnny. I to nam Rosja jest winna przeprosiny i zadoscuczynienie pajactu kalający własne gniazdo

ocenił(a) film na 6

Zadośćuczynienie mówisz.Czyli w ramach tego co??Ukraina,Białoruś i Litwa mają nam oddać swoje terytoria,czyli dawne kresy?I może najlepiej zarządajmy jeszcze Moskwy jako odszkodowania.Pfff.Nie kalam własnego gniazda,prędzej ty.Nie lubie "Poloczków",niedokształconej hołoty traktujących historie tak jak ty,wybiórczo.Mówiących tylko o faktach i datach które są dla nas korzystne aby wykorzystać je np.w Parlamencie Europejskim..."Ohh my jesteśmy tacy biedni!!Te Szwaby i Kacapy tak nas skrzywdziły".Szantażujecie ich emocjonalnie i sądzicie że z powodu zaborów i II wojny światowej Europa powinna nam we wszyskim ustępować oraz że wszystko się nam należy za friko i nie musimy się przy niczym wysilać.
Ps:To fakt,Polska przedwojenna nie była nazistowska,ale nie wiele jej brakowało.

użytkownik usunięty
wojciechcejrowski02

Jeżeli chodzi o niewykształconą hołote to poszukaj jejw swojej rodzinie prędzej tam znajdziesz !! Nie ulega wątpliwości ze ten film to antypolska propaganda a Ty jestes jak jakis Folksdojcz albo Prorosyjski nic nie warty agent Putina najlepiej jak tu przyjechał to było paść przed nim na kolana :. jestes żałosny

wojciechcejrowski02

@wojciechcejrowski02

Zanim zaczniesz kogos obrazac od holoty moze poczytaj o problemach z dystrybucja "Katynia" Wajdy,a potem sie unos...Skoro oni blokuja u siebie filmy dla nich niewygodne, to jak my powinnismy postapic ? To,ze "Katyn" im nie lezy i jest sola w ich oku nie potrafia oficjalnie przyznac,ale ,ze my Polacy to gwalciciele,zbrodniarze w dodatku paktujacy z Hitlerem nalezy oglosic calemu swiatu ! Przeciez taka moralnosc Kalego uprawia rowniez Ukraina - nie zastanawia Cie dlaczego ? Ja nie twierdze,ze jestesmy czysci jak lza,ale u nas nikt otwarcie nie stawia pomnikow zbrodniarzom i nie obchodzi rocznic zdelegalizowanej organizacji przestepczej trudniacej sie masowym ludobujstwem.Nie twierdze tez,ze nam sie wszystko nalezy jak piszesz,ale wkladanie kija w mrowisko u ruska jest zagrywka nader czesta.Dziwie sie Zebrowskiemu,ze w ogole wzial udzial w tym filmie...

zmikolowa

Nie wiem czy płakać, czy się śmiać:D Wiem, że odświeżam ten temat, ale proszę napisz, że to troll, nie można być aż tak głupim.