6,8 2,0 tys. ocen
6,8 10 1 1976
5,5 4 krytyków
Roundhay Garden Scene
powrót do forum filmu Roundhay Garden Scene

To jest pierwszy film w historii kina!
Zasługuje na 10/10, przed nim wcześniejszych nie było - czyli fabuła jest wprost zachwycająca ;)
Ale poważnie, 10/10 temu filmowi dadzą kinomani, którzy kochają filmy i doceniają The First Movie In History!

CupOfCoffee

Można powiedzieć, że był to kamień milowy w rozwoju gatunku (dokumentalny?).
Z chęcią dam mu 10/10, zwłaszcza, że NAPRAWDĘ jest to jeden z lepszych filmów jakie widziałem. Wcale nie jest nudny, nie w nim zbędnych scen. Film wręcz idealny, rzekłbym.

mitom

10/10 Również daję :) ... Ten filmik mnie zachwycił :)

ocenił(a) film na 4
mitom

Warto jeszcze dodać, że reżyser poświęcił każdej z postaci dokładnie tyle czasu, na ile tylko zasługiwała. :)
Jeszcze nigdy nie słyszałem, aby ktoś na nim usnął. :)

ocenił(a) film na 5
Khaosth

Zanudziłem się na śmierć. Nie polecam.

CupOfCoffee

W pełni popieram. Film zasługujący na najwyższą notę.

ocenił(a) film na 4
Avian

A ja jakoś nie widzę, żeby ktokolwiek na tym filmie się uśmiechał.

CupOfCoffee

daję 10/10, bo od tego wszystko się zaczęło. to wszystko, co tak bardzo kochamy

ocenił(a) film na 10
CupOfCoffee

Minęło 123 lata. Żaden z tych ludzi nie żyję. Ja dałem 10/10 na serio. To chyba nie jest pierwszy film jaki powstał ale jest sentymentalny dla tej rodziny. To co tu widzimy już nie istnieje przeszło do historii. Liczba 123 robi wrażenie. Jesteśmy świadkami sytuacji, która miała miejsce tak dawno. To pamiątka rodzinna tych ludzi.
Podobno jest tam teściowa reżysera. Niby zięć i teściowa nie mogą żyć w zgodzie ;)

CupOfCoffee

Popieram, też daję dychę za miano Pierwszego Filmu W Historii

CupOfCoffee

Pomyślcie, to jest tylko dwu sekundowe nagranie, które pokazuje nam początki kina, tego nie powinno się oceniać, ono samo w sobie jest już niesamowite, pokazuje geniusz ludzki. Jedyną oceną winna być świadomość, że obejrzeliście wiekopomny kawałek historii.