PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9253}

Rozmowa

The Conversation
1974
7,4 25 tys. ocen
7,4 10 1 25095
8,4 63 krytyków
Rozmowa
powrót do forum filmu Rozmowa

Nie wszystko jest tym, czym się wydaje. Znakomite Kino. Prawdziwy Klasyk.

ocenił(a) film na 7
kinoman77_filmweb

To prawda, "stara szkoła"

kinoman77_filmweb

a moim zdaniem Hackman zepsuł ten film. Super scenariusz i zdjęcia, fajna historia na tamte czasy. Hackman zagrał osobę zaburzoną psychicznie co popsuło film dlatego że ten film nie jest o zaburzeniach psychicznych. A jeśli by brać pod uwagę że jest, to to jeszcze gorzej dla niego. Oczywiście można było przedstawić problemy/bolączki osoby zajmującej się taką profesją, ale ja tutaj miałem wrażenie kompletnej pustki i amoku samego Hackmana, on sam nie wiedział co gra, dlatego to jest duży minus.

ocenił(a) film na 8
G3n1usz

Zupełnie tego nie odczułem-jak dla mnie był znakomity.

kinoman77_filmweb

Ja także tego tak nie odczułem, jeśli ktoś tu jest chory psychicznie, to tylko ten co myśli że Hackman był nienormalny. G3n1usz - jest zaburzony i to mocno.

G3n1usz

Jedynym zaburzonym psychicznie człowiekiem jesteś Ty. Faceta wrobiono jak małe dziecko, dał się podejść także jak małe dziecko. Para go przechytrzyła, końcowy telefon to blef, zrobili na końcu z niego idiotę, a ten dał się zastraszyć(niepotrzebnie). Ja wiem, że Tobie to ciężko zrozumieć, ale tacy jak Hackman istnieją naprawdę, profesjonaliści(zimni)którzy chłodno kalkulują każdy ruch, bez zbędnych emocji(to że Ty tak nie potrafisz, nie oznacza że Hackman był chory na głowę). To Twoja debilna próba zrozumienia tego filmu, spaliła na panewce, bo sobie uroiłeś coś czegoś w tym filmie, niema. Po prostu, para-razem z asystentem, chciała się pozbyć prezesa i przejąć udziały w firmie. Nie dość że udało im się perfekcyjnie doprowadzić do morderstwa, to do tego, zrobili w konia jak chcieli Hackmana, włącznie z innymi postronnymi osobami jak ta prostytutka itd. COMPREDNE? radzę Ci facet, udać się do jakiegoś terapeuty albo psychiatry, jeśli Ty w tym filmie widzisz objawy choroby umysłowej, to widocznie, sam ją posiadasz. Żal mi Ciebie gościu.

kinoman77_filmweb

Dlaczego takich filmów nie ma na portalach streamingowych?

ocenił(a) film na 8
per333

Dobre pytanie.

ocenił(a) film na 7
per333

Jest na cda i to w jakości HD.

ocenił(a) film na 10
kinoman77_filmweb

https://www.filmweb.pl/film/Rozmowa-1974-9253/discussion/Nie+wiem+czy+ktos+na+to +wpadl+ale,3466520

ocenił(a) film na 10
Doni1996

Co o tym sądzicie?