PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128710}

Ruchomy zamek Hauru

Hauru no ugoku shiro
2004
8,0 119 tys. ocen
8,0 10 1 118954
7,4 35 krytyków
Ruchomy zamek Hauru
powrót do forum filmu Ruchomy zamek Hauru

mam kilka pytań. Czy Sophi udał9o się wyjść spok czaru?jesli tak to w jaki sposób. Czy Kalsifar został z przyjaciółmi ?
Ale pozatym film cudowny, wspaniały nieoceniony , fajnie bylo jak Hauru spadł ręcznik i jego depresja :) Moim zdaniem taka zakompleksiona Sophie siedzi w każdej z nas ..... a zwłaszcza we mnie :) .......
POLECAM;POLECAM;POLECAM;POLECA M;POLECAM;

ocenił(a) film na 8
Avion

Najlepiej zapytać o to wszystko małe dzieci pewnie lepiej by ci odpowiedziały na te pytania :) Ja jestem ciekawa kiedy (i czy) Ruchomy Zamek Hauru wyjdzie u nas na DVD.

Avion

Owszem, Sophie wydostałą się spod czaru wiedźmy:) Jak? Zawarła umowę z Kalciferem, że jeśli ona go uwolni od konteraktu, on zdejmie urok. W polskim dubbingu jesli dobrze pamietam ta umowa miedzy dziewczyna i duchem ognia nie jest dokładnie upieczetowana, wiec mozna miec watpliwosci. Tak więc umwoa została zawarte. W momencie gdy serce Hauru zostało odzielone od kalcifera ich kontrakt został zerwany (serce Hauru za pomoc w zamku i nie ruszanie sie stamtad). Zerwana umowa Hauru i Kalcifera = uwolnienie Kalcifera i uwolnienie Sophie od czaru Wiedź my z Pustkowia. I tyle:) I został z nimi:) Napędzał statek, póxniej w końcowej scenie widzimy jak nawet leci:)

Pozdrawiam
Ena