Nie wiem jak można temu ... filmowi postawić ocenę z rzędu 8 czy 9.. nieporozumienie, porażka, pomyłka, można to polecić dzieciom do lat pięciu, pod warunkiem, że nie w dużych dawkach. 2/10 to najwięcej ile mogę dać.
No, nie bedę aż tak rzucał mięsem ale się zgadzam, że bajka słaba jest i za bardzo przelukrowana ;/ . Dałem 3/10
Zastanawiam się jakie są kryteria twojej oceny. Zgadzam się że bajka jest dobra dla 5 latków ale jest i dobra dla 10, 15,20 i 50 latków nawet.Po drugie oglądalność, ilość tłumaczeń na obce języki nie wskazują na tak wielką beznadziejność jaką opisujesz. Zastanawiam się więc co może Tobie się nie podobać. Historia piękna, dobra dla oglądania dla całej rodziny. Muzyka odpowiednia klimatowi piosenki poruszające w szczególności"znajdź w sercu blask". Brak przemocy dzięki czemu jest odpowiednia dla dzieci do lat 5-ciu. Natomiast grafika to oczywiście nie najnowsze produkcje Hollywoodu ale rysownicy stanęli na wysokości zadania. Jeśli nie zgadzasz się z komentarzem niecierpliwie oczekuje odpowiedzi dlaczego dajesz 2/10. osobiście dałem 9/10
Ja bym zadał sobie pytanie: Co do ciężkiego wała ta bajka robi z Bożym Narodzeniem?! Gdzie jest Jezus?! Co oni zrobiło ze świętym Mikołajem - skoro był biskupem, to jakim prawem dali mu żonę i przebrali za jakiegoś wielkiego krasnala?! I czy to nie jest kolejne maltretowanie dziecięcych mózgów "magią świąt"?