PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=653607}

Rust and Bone

De rouille et d'os
2012
7,1 18 tys. ocen
7,1 10 1 18350
6,6 19 krytyków
Rust and Bone
powrót do forum filmu Rust and Bone

w filmie została wykorzystana rockowa piosenka "love shack" polskiego zespołu Acid Drinkers... no nie spodziewałam się ;]

ocenił(a) film na 10
anae

Niestety pudło. Piosenka jest autorstwa zespołu The B52's, zaś Acid Drinkers znacznie później od oryginału nagrał taki cover.

ocenił(a) film na 10
anae

W filmie jest oryginał B52's.

ocenił(a) film na 6
anae

anae, no żarcik roku;P

anae

no patrz, jeszcze nawet ten rok nie minął a ja już zdobyłam tytuł "żartu roku". no niezła jestem ;]

a tak na serio, to przepraszam za ewentualne wprowadzenie w błąd, nie znałam oryginału i byłam pewna że to Titus śpiewa.... obiecuję, że następnym razem sprawdzę informację w 10 różnych źródłach. mój błąd i dzięki Wam za oświecenie... ;]

ocenił(a) film na 8
anae

wystarczy na przyszłość poszukać na amazonie np. soundtracka i tam cała lista utworów często z fragmentem do przesłuchania jest, albo 2 metoda: wejść na YouTube i wpisać "Tytuł filmu" +OST (lub Soundtrack) i znajdzie większość lub wszystkie nuty... tak w ogóle to soundtrack w tym filmie stoi na wysokim poziomie :)

anae

Faktycznie to było zabawne, ale dobrze ze przynajmniej z wdziekiem potrafisz przyznac sie do błędu. ;)
Tak na przyszłosć: Puff Daddy nie jest autorem "Every breath you take", a Liroy nie napisał "Hello". ;)

ocenił(a) film na 6
sever

No tak bywa że po 20 latach robią cover i jak się na naście lat to taki song to w tym momencie oryginał. Tak było ze mną przy "knocking on heavens door" G'nR albo "Easy" Faith no more :)

Ale sprawdzić nie zaszkodzi.