w filmie została wykorzystana rockowa piosenka "love shack" polskiego zespołu Acid Drinkers... no nie spodziewałam się ;]
Niestety pudło. Piosenka jest autorstwa zespołu The B52's, zaś Acid Drinkers znacznie później od oryginału nagrał taki cover.
no patrz, jeszcze nawet ten rok nie minął a ja już zdobyłam tytuł "żartu roku". no niezła jestem ;]
a tak na serio, to przepraszam za ewentualne wprowadzenie w błąd, nie znałam oryginału i byłam pewna że to Titus śpiewa.... obiecuję, że następnym razem sprawdzę informację w 10 różnych źródłach. mój błąd i dzięki Wam za oświecenie... ;]
wystarczy na przyszłość poszukać na amazonie np. soundtracka i tam cała lista utworów często z fragmentem do przesłuchania jest, albo 2 metoda: wejść na YouTube i wpisać "Tytuł filmu" +OST (lub Soundtrack) i znajdzie większość lub wszystkie nuty... tak w ogóle to soundtrack w tym filmie stoi na wysokim poziomie :)
Faktycznie to było zabawne, ale dobrze ze przynajmniej z wdziekiem potrafisz przyznac sie do błędu. ;)
Tak na przyszłosć: Puff Daddy nie jest autorem "Every breath you take", a Liroy nie napisał "Hello". ;)