Rzeka tajemnic

Mystic River
2003
7,7 188 tys. ocen
7,7 10 1 187896
7,8 53 krytyków
Rzeka tajemnic
powrót do forum filmu Rzeka tajemnic

Po prosty bezbłędny film. Lepiej bym tego wszystkiego nie poukładał, dopracowany każdy szczegół, świetne zdjęcia tworzące niesamowity klimat. Genialna gra aktorska, szczególnie zachwycił mnie Tim Robbins. Cudowny film, bezsprzecznie 10/10 !

adeck92

100% racji, wprawdzie nie dam mu 10/10, bo takie daję filmom bliższym sercu, ale film genialny i pomimo początku trochę niemrawego, rozkręca się i daje widzowi dobre kino. Ostatnie 10-15 minut po prostu wymiękłem.
Dodam, że jak leciały napisy końcowe i przy reżyserze pojawiło się Clint Eastwood, moja sympatia dla tego pana wzrosła chyba ponad miarę.

adeck92

eh, jednak dałem 10 :D

adeck92

Wątek żony Seana nie dopracowany odpowiednio, nie wiele wnoszący jak i zakończenie nie najlepsze. Motywy tych chłopców wrzucone na sam koniec, ponadto żadne-przypadek, że to ona jechała-bardzo to naciągane.
Dobrym motywem mogłoby byc zabicie dziewczyny brata by ten pozostał. Gdy dowiedział się o planach pary zrobił wszystko by osoba, którą kocha i z którą się rozumie została z nim.

ocenił(a) film na 7
Suggesix

takie morderstwa wlasnie sa najgorsze- przypadkowe. nie bylo motywu na ktory prawdopodobnie czekales, i ktory snules w domyslach. Nie bylo powodu dla ktorego dziewczyna moglaby zasluzyc na smierc, a jednak umarla, bo tak wyszlo. Czesto sie tak dzieje i to chyba dreczy najbardziej.

Film swietny.

krolowa_sniegu_2

Na pewno twórcy brali pod uwagę motyw jaki podałem jednakże tego nie zrobili więc masz rację, tak miało byc a ja szukam dziury w całym :p Z resztą całe śledztwo, poszukiwanie motywów, przyczyn i skutków to spowodowało po zakończeniu seansu, że chciałem wszystko wytłumaczyc najrozsądniej jak to możliwe.
Ode mnie 8/10

ocenił(a) film na 10
krolowa_sniegu_2

film genialny, swietny klimat

ocenił(a) film na 7
adeck92

buhauahauhaauhuhaah
film zasluguje na mocne 7 moze przy dobrym dniu na 8,nic poza tym.

sanczopansa

'buhauahauhaauhuhaah'
która klasa gimnazjum?

poza tym obecnie nie uważam tego filmu za arcydzieło tylko za świetny, rewelacyjny film. ochłonięcie i dłuższa analiza robi swoje mistrzu.

ocenił(a) film na 7
adeck92

po takim tekscie na wstepie moglbym zapytac o to samo.

po twoim temacie wnioskuje cos innego,skoro zmieniles zdanie to po co w ogole odpowiadasz w taki sposob na moj koment,szefuniu?

sanczopansa

Jak zaczniesz pisać z polskimi znakami to dyskusja z tobą okaże się może w jakiś sposób sensowna, a tak to mi się nie chce czytać, bo oczy mnie bolą.

ocenił(a) film na 7
adeck92

sorry szefuniu ze nie uzywam pl znakow,bedziesz sie musial jakos domyslec,albo wybrac sie do okulisty.

sanczopansa

Okej, załóżmy, że miejsce twojego zamieszkania jest prawdziwe, więc oczywiście możemy przymknąć na to oko.
Teraz mi napisz wprost, o którą część mojej wypowiedzi ci chodzi? Jeśli o pierwszą to nie masz się czemu dziwić. Ktoś kto używa publicznie takich tekstów prezentujących ich sztuczny śmiech jest dla mnie nikim. Jeśli rzeczywiście taki masz śmiech to współczuję, nie chciałbym go usłyszeć 'na żywo'. Jeśli masz coś do drugiej, kulturalnej w pełni części wypowiedzi, to sory - nie wiem o co ci biega. Nigdy nie zmieniłeś zdania na temat filmu? No tak, tobie pewnie po różnorakich przygodach filmweb zabrał tę moc zmieniania atmietek, czyż nie? ;)

ocenił(a) film na 7
adeck92

lepiej nic juz nie zalkadaj,bo srednio na tym wyjdziesz.
jezeli chodzi o smiech to byla to reakcja na twoja ocene rt.wyobraz sobie synek ze za pomoca znakow na klawiaturze jestes w stanie przekazac dowolne emocje poprzez emoty lub opisujaca reakcje na jakis temat w tym wypadku wpis-moja byl smiech
smiech mozna podzielic na :
buahuahauha
hahahaha
hihihi
hehehehe
muehuehuehuehe
bahahaha
ja wybralem #1
teraz ja mam do ciebie prosbe moglbys zaczac pisac sensownie?
patrz 'Nigdy nie zmieniłeś zdania na temat filmu? No tak, tobie pewnie po różnorakich przygodach filmweb zabrał tę moc zmieniania atmietek, czyż nie? ;)'

sanczopansa

Wydawanie z siebie litery 'b' przy śmiechu jest dziwne, okropne, nieczłowiecze, bezmyślne, obrzydliwe ... poza tym w tym twoim "śmiechu" da się odczytać szczekanie, a to już jest objawem choroby. Pozdro "szefuniu" :)

ocenił(a) film na 7
adeck92

dzieki za doglebna aczkolwiek chybiona analize.
ciesze sie rowniez ze wyjasnieles mi co miales na mysli ww zdaniu.
serwus!

sanczopansa

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nawet jak napisałem coś nieidealnie stylistycznie to każdy zdrowy człowiek potrafi się domyśleć.
A teraz idź poćwicz szczekanie 'hauhauhau' i do budy po dobranocce. :)

ocenił(a) film na 7
adeck92

hehe niezly z ciebie hipokryta,mnie szykanujesz o to ze pisze 'niezrozumiale' bo nie uzywam pl znakow, a sam piszesz jakies dyrdymaly.no ladnie.

takie teksty sobie daruj,babolu.
chciales wyjsc na starszego cwaniaczku piszac teksty w stylu 'która klasa gimnazjum?' a wyszedles na gimbusa przy ostatnim zdaniu.
pozdrawiam srodkowym palcem,miszczu

sanczopansa

Dobra, skończ. Znam cię z wielu forów na filmwebie i oto co mogę stwierdzić - jeden z największych trolli. Mam nadzieję, że już więcej nie zamienię z tobą zdania. Dobranoc.

ocenił(a) film na 7
adeck92

widze ze jestem slawny,pochlebiasz mi;]
na marginesie nie jestem trollem.
dobranoc szeryfie.

użytkownik usunięty
sanczopansa

ten film zasługuje na 10/10, obok Memento najlepszy współczesny kryminał

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
sanczopansa

300 toż to jeden z największych gniotów

Rzeka tajemnic >>> Za wszelka cene >>> Gran Torino

użytkownik usunięty
sanczopansa

skoro rzeka do średnia to 300 - gniot nad gniotami

ocenił(a) film na 7

inna tematyk a nie mozna porownywac ze soba kevina ze szklana pulapka.
w swoich kategoriach
300 jedna z najlepszych adaptacji i calkiem dobry film
rzeka tajemnic serdni kryminal z dobra obsada ale ich role byl slabo rozpisane.

użytkownik usunięty
sanczopansa

no dobra 300 przy Mrocznym Rycerzu to gniot, natomiast Rzeka tajemnic przy innych wybitnych kryminałach również bardzo dobrze się prezentuje

ocenił(a) film na 7
sanczopansa

dodam jeza jerzego na mijescu 4 a reszte o oczko w dol,z sympatii do tego goscia:D

użytkownik usunięty
sanczopansa

nie oglądałem strażników ale wiem że to gniot

ocenił(a) film na 7

wbijaj na forum kieppa trzeba utemperowac pewna userke.