Rzeka tajemnic

Mystic River
2003
7,7 188 tys. ocen
7,7 10 1 187906
7,8 53 krytyków
Rzeka tajemnic
powrót do forum filmu Rzeka tajemnic

Jak dla mnie film dobry ale bez rewelacji chociaz nie obejrzalam di konca. Wlasnie czy moglby mi ktos powiedziec jaka byla koncowka, kto zabil i wogole strescic zakonczenie??Bardzo porosze :)

ocenił(a) film na 9
kaja_24

skoro nie widziałeś końcówki, to nie dziwię się, że powiedziałeś "bez rewelacji". Nie będę ci streszczał, bo to trzeba obejrzeć

Gelu_2

moze gdybym obejrzala koncowke to by mi sie bardzije spodobal...nie wiem...
Niech mi przynbajmniej ktos napisze kto to zabil...

ocenił(a) film na 9
kaja_24

Jimmy zabil Dave'a, bo myslal, ze to on zabil Katie Potem sie okazalo, ze postrzelili ja przypadkowo brat Brandona (ten niemowa) i jego kumpel. Oni twierdzili, ze postrzelili ja przypadkowo, bawiac sie bronia, a potem bali sie, ze komus powie, a Brandon myslal, ze jego brat zabil jego dziewczyne, zeby ten nie wyjezdzal z miasta i zostal z nim, bo bardzo go kochal. Na koncu Sean mowi Jimmy'emu, ze znalezli zabojcow jego corki, a Jimmy na to, ze troche za pzono, wiec Sean sie domysla, ze Dave nie zyje. A tak naprawde, to on zabil na tym parkingu pedolfila, ktory molestowal jakiegos chlopca. Dlatego w jego bagazniku byla krew. Wywiozl tego faceta swoim samochodem i potem jego cialo znalazla policja.
No i sama koncowka, gdzie podczas ulicznej parady wszyscy sie spotykaja i pada wiele wymownych spojrzen i tak naprawde kazdy moze je interpretowac na swoj sposob.
Moim zdaniem Celeste celowo powiedziala Jimmy'emu, ze podejrzewa meza o zabicie Katie, bo wiedziala, ze Jimmy go zabije. Czyli pewnie tak naprawde tego chciala, ale to jest moja interpretacja.
No, mam nadzieje, ze cos rozjasnilam.

kulka

"Moim zdaniem Celeste celowo powiedziala Jimmy'emu, ze podejrzewa meza o zabicie Katie, bo wiedziala, ze Jimmy go zabije. Czyli pewnie tak naprawde tego chciala, ale to jest moja interpretacja. "

ona to powiedziala, bo tak naprawde myslala, zaczela sie bac Dave i chciala go opuscic, nie sadze, by wiedziala, ze Jimmy jest zdolny do mordestwa, tylko sadzila , ze bedzie ja " chronil".
Warto obejrzec ten film samemu, bo tam jest duzo wiecej rzeczy, a takie streszczenie nic nie mowi o " winie" i bledach.
to zdanie " czasami mysle, ze my wszyscy wsiedlismy do tego samochodu" jest powalajace.

ocenił(a) film na 8
kulka

gdy Celeste mówi Jimmy'emu o TAMTYM nocnym powrocie Dave'a do domu, ani słówkiem nie wspomina mu, że Dave miał brzuch świeżo rozcięty nożem, mówi tylko że był brudny od czyjejś krwi, więc ogólnie coś w tym jest..