Zgadzam się, zanim obejrzałam film przeczytałam książkę. Nie jestem skora do czytania ale pochłonełam ją w dwa dni :) Film rewelacyjny ale jednak książka ciut lepsza.
Zgadzam się książka jest rewelacyjna. Ja niestety dzień po przeczytaniu obejrzałem film, dlatego tak trudno mi go ocenic. Gdybym jej nie przeczytal film miałby u mnie lepsze noty:/ Bo to tak jakbym pierwsze przeczytał scenarusz a potem oglądał film, ponieważ pomimo oczywistych skrótów jest to ta sama historia bardzo dobrze opowiedziana.
Ja także się zgodzę, że książka jest zdecydowanie lepsza niż film. Poza tym, ogólnie książki Lehan'a mają w sobie to coś :)
Właściwie mogłabym się podpisać pod postem Dude.Też zaraz po przeczytaniu książki oglądałam film, ciekawa jak ją sfilmował C.E..I tu popełniłam błąd.Efekt tego jest taki,że do dziś filmu nie oceniłam.Choć bardzo mi się podobał - czegoś mi w nim brakowało.Od tamtej pory minęło kilka lat i chyba nadszedł czas,aby zobaczyć go jeszcze raz(już bez porównań ),bo jest tego warty.