Rzeka tajemnic

Mystic River
2003
7,7 188 tys. ocen
7,7 10 1 187902
7,8 53 krytyków
Rzeka tajemnic
powrót do forum filmu Rzeka tajemnic

Dla mnie film rewelacyjny, po prostu świetny. 10/10 i dodaje do ulubionych. Dziwi mnie, że tak świetna produkcja nie jest w Top 100, podobnie jak i następny film Estwooda "Za wszelką cenę" (równie dobry), ale cóż, filmweb i jego lista, jest naprawdę daleka od ideału.

A i jeszcze jedno, dla mnie to ten film powinien otrzymać, wszystkie (z nominowanych) sześć Oscarów, jeszcze dwa przyznałbym "Ostatniemu Samurajowi" i jeden "Klątwie czarnej perły", a "Powrót Króla" zostawiłbym z czterema statuetkami. Jego 11 nagród, to największa pomyłka w historii akademii.

Juby_

Liźnij trochę kina z poza U.S.A to zobaczysz dlaczego Rzeki tajemnic nie ma w TOP100:)

ocenił(a) film na 10
Juby_

Także jestem zawiedziony film zasłużył na wszystkie oscary (z nominowanych)i nie wiem dlaczego go nie ma w Top 100 jest to jeden z najlepszych filmów jakie widziałem i daje mu 10/10 kreacje jaki stworzyli Sean Penn,Tim Robbins ,Laurence Fishburne oraz Kevin Bacon nie da się zapomnieć.Polecam,polecam i jeszcze raz polecam.

ocenił(a) film na 8
orzechuuuu

Wiecie dlaczego nie ma? Bo ludzi jara coś innego. Często bardzo mało ambitnego. Rozreklamowanego po całym świecie. Podoba im się, bo prędzej ktoś powiedział, że to świetny film. Ale każdy ma swój gust. A o gustach się nie dyskutuje.
Co do filmu to Sean Penn zagrał (jak dla mnie) najbardziej emocjonalną rolę jaką w życiu widziałam (a trochę filmów się naoglądałam). Zresztą Penn zagrał i pewnie jeszcze zagra wiele genialnych ról.