Rzeka tajemnic

Mystic River
2003
7,7 188 tys. ocen
7,7 10 1 187896
7,8 53 krytyków
Rzeka tajemnic
powrót do forum filmu Rzeka tajemnic

Dobrze, że najpierw sięgnęłam po książkę bo po filmie na pewno bym tego nie zrobiła. Dennis
Lehane jest jednym z najlepszych pisarzy powieści kriminalno psychologicznych, książka jak
zwykle świetna, ale ekranizacja to chyba jakiś żart... ojj zawiodłam się panie Eastwood

użytkownik usunięty
andromeda87

Ja najpierw obejrzałam film i potem postanowiłam, że przeczytam książkę. Może zbyt porównujesz książkę z filmem? Mam na myśli to, że można było się zawieść, bo w książce wystąpiło tyle szczegółów, a film szybko gnał do przodu. W książce zawsze jest tyle opisów uczuć itp., a filmie bardziej o sensacje chodzi IMHO. Znaczy to jest Twoja opinia i nie powinnam się wtrącać,ale może jest tak, jak napisałam [nwm]. :]
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

właśnie kilka razy przysypiałam na filmie :) Doszłam do wniosku że taką powieść ciężko zekranizować aby była wciągająca, tak jakby to było za bardzo rozwleczone.

ocenił(a) film na 9
andromeda87

Może masz takie odczucia tylko dlatego, że najpierw przeczytałaś książkę, ja ta miałam z "wyspą tajemnic" przez to, że znałam fabułę aż za dobrze film mnie trochę nudził. A dzięki filmowi " Rzeka tajemnic" przeczytałam książkę po czym wciągnęłam się w twórczość Lehane ;)