Rzeka tajemnic

Mystic River
2003
7,7 188 tys. ocen
7,7 10 1 187906
7,8 53 krytyków
Rzeka tajemnic
powrót do forum filmu Rzeka tajemnic

najgorszy film Eastwooda

użytkownik usunięty

ten film dopiero na koncu wywoluje jakies emocje i w dodatku negatywne - do momentu gdy Jimmy postanowil rozprawic sie z domniemanym morderca praktycznie zero zaangazowania bohaterow w relacje miedzy soba! suche gadki itp. Jimmy na koncu okazal sie frajerem i ciotą - a z poczatku wydawalo sie ze ma charakter - jego zona natomiast glupią cipą!!

ocenił(a) film na 9

Eastwood zrobił wiele filmów. Najpierw wszystkie obejrzyj, a potem wyciągaj takie wnioski.

użytkownik usunięty
Ichthys

zbyt ogolnie napisalem! ale z obejrzanych do tej pory ten jest dla mnie najgorszy - widzialem:

firefox
bez przebaczenia
doskonaly swiat
co sie wydarzylo w madison country
wladza absolutna
rzeka tajemnic
za wszelka cene
listy z iwo jimy
sztandar chwaly

w rzece tajemnic najbardziej przypadla mi do gustu postac Brendana Harrisa - granego przez Toma Guiry

ocenił(a) film na 9

Dano temu oglądałem Rzekę tajemnic... Ale zapamiętałem ją jako bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 8
Ichthys

Dla mnie "Rzeka..." to bardzo dobry film i tyle.

ocenił(a) film na 8

Prawdę mówiąc, Linney w każdym filmie jaki widziałem sprawiała wrażenie ww. głupiej cipy.

_xoy_

W Egzorcyzmach Emily Rose i Życie za życie była dobra;-)

ocenił(a) film na 9
Binula

A dla mnie jest to zaraz za Unforgiven najlepszy film Eastwooda. Ten film jest bardzo orginalny i wyróżnia sie wśród dramat-kryminał. Film ten jest niczym grecka tragedia, jest jak sztuka. Dlatego jest taki nie typowy i dlatego też nie typowe jest aktorstwo. Najwyraźniej nie wyczułeś tego filmu, ja nie widziałem suchych relacji, cały czas za pomocą świetnej gry aktorskiej moglem odczytywać to co siedzi wewnątrz postaci. Najważniejszym dramatem są osobiste dramaty siedzące wewnątrz ludzi. Wątek kryminalny i rozwiazanie sprawy to dalszy plan. Jeden z lepszych scenariuszy jaki użyto w filmie.

Uważam, że film powinien być doceniony za chociażby aktorstwo, scenariusz, chociaż rezyseria, muzyka, zdjęcia też na wysokim poziomie.

Masterpiece