ocena tylko 7.9 ? bzdura. film powinien byc w pierwszej 20- stce.
znakomite kino od Clinta.
Zgadza się ,film jest rewelacyjny .Gra Pean'a Robbinsa i Kevina Bacona jest niesamowita zwłaszcza Pean'a . Polecam film każdemu
No ale trzeba wziąć pod uwagę, KTO tu głosuje..... niezbyt ambitne towarzystwo, z tego co zdazylam zauwazyc.
cóż... głupotą jest oceniać ludzi po "filmach" , które przypadły mu do gustu. Ja nie lubię tego typu filmów. Być może historia z" rzeki tajemnic" nie była banalna , ale moim zdaniem reżyser nie nadał jej adekwatnych emocji. "Ambitne towarzystwo"- strasznie snobistyczne określenie , widzę że " ktoś " czuje się lepszy od innych. FAKTEM DROGI KOLEGO POWINNO BYĆ DLA CIEBIE TO, ŻE GUST TO SPRAWA INDYWIDUALNA!!!!!! I NIE OCENIAJ AMBICJI PO TYM JAKIE FILMY MU SIĘ SPODOBAŁY, BO TO STRASZNIE PŁYTKIE I ŻAŁOSNE
Być może historia z" rzeki tajemnic" nie była banalna
byc moze ? chlopie to czego ty sie spodziewasz po filmach ? jesli maszwatpliwosci co do tego, to moze nie mow za duzo.
zdaniem reżyser nie nadał jej adekwatnych emocji.
kolejna bzdura. stac cie na jakies argumenty ? boto co napisales jest smieszne,
"głupotą jest oceniać ludzi po "filmach" , które przypadły mu do gustu" <--- mam pytanie... skąd to wzięłaś? bardzo często można się dowiedziec jaki jest człowiek właśnie po tym co lubi najbardziej oglądac, czego słuchac, co jeśc, z jakimi ludzmi rozmawiac, jak się ubiera itd itd...
w końcu pokazujesz to co Cie interesuje...
oczywiście czasem pozory mogą mylic jeśli ktoś ocenia dobrze filmy które go w ogóle nie interesują, słucha muzyki która tak na prawdę mu się nie podoba, ubiera się tak jak inni, a wszystko to tylko po to aby komuś zaimponowac albo tylko po to aby pokazac się z lepszej strony...
Czyż nie tak poznajemy drugą osobę? Po przez dowiadywanie się tego co lubi i czego nie lubi?
Fakt faktem na FW jest dużo ludzi takich którzy zjadą kolejną osobę tylko dlatego że ma inny gust niż On/Ona... ale nie o to mi przecież chodzi...
częściowo zgadzam się z Tobą. Po prostu oburzyłam się czytając zdanie " kto tu głosuje?-niezbyt ambitne towarzystwo". - Mnie po prostu ten film nie zachwycił, ale to tyle w tym temacie. Ja bardzo szanuje zdanie innych i rozumiem, że film który był np. dla mnie cudowny - komus się nie podobał, nie rozumiem natomiast jak można ocenić człowieka po tym np. że ocenił "rzekę tajemnic" na 5. TO SPRAWA INDYWIDUALNA!!!!
nie mozna ocenic kogos po jego ocenie jednego filmu. tutaj mozna sie jedynie domyslac.
no jasne... mi chodziło tak jak napisałem że można ocenic kogoś czy jak osoba nade mną napisała "można się domyślac" jaką jest osobą po tym jakie filmY ogląda... po jednym filmie się nie da...
a co do "Rzeki tajemnic" to właśnie jestem po seansie i powiem że film mi się bardzo podobał... zakończenie szczerze mówiąc takie nijakie i o tym kto zabił domyśliłem się mniej więcej w połowie filmu... ale to tylko szczegóły... ogólnie Clit wykonał kawał dobrej roboty...
i o to mi chodzilo :)
film dobry. jednak mozna bylo sie domyslic kto jest winny.
no cóż..polecam obejrzeć kilka odcinków serialu "The Wire". Chociażby dla porównania: aktorstwa i tego jak wygląda praca policji. Jak dla mnie po obejrzeniu tego serialu, kreacja dwóch detektywów w tym filmie wygląda co najmniej śmiesznie. Ale to takie subiektywne spostrzeżenia. A co do oceniania "ambitnego towarzystwa" na zasadzie uogólniania.. szkoda pisać.