PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195202}
4,6 32 tys. ocen
4,6 10 1 32489
3,1 14 krytyków
S@motność w sieci
powrót do forum filmu S@motność w sieci

Jestem świeżo po lekturze i jestem calkowicie pewny,że tym,którzy nie zapoznali się z powieścią wiele epizodów pozostawia jedynie szereg znaków zapytania. Nie sposób powiązać ze sobą fakty bez znajomości literackiego wzoru. Mimo wszystko, przy jakże wysoko postawionej poprzeczce związanej z karkołomnym zadaniem przełożenia na język filmowy "S@motności..." reżyser stworzył film nieprzeciętny, intrygujący, wzruszający, a przy tym dobrze zrobiony od strony artystycznej i wizualnej - a takiej spójności w polskim kinie mogę pogratulować niewielu pozycjom.
Dobór obsady moim zdaniem nie podlega jakimklowiek sprzeciwom - nie potrafię wyobrazić sobie innych artystów, którzy sprostaliby sile ekspresji Chyry i Cieleckiej - tyle emocji w jednym spojrzeniu Ewy, ten smutek na twarzy Jakuba i jednoczesne calkowite oddanie Ewie - jestem pod ogromnym wrażeniem.Nawet w rolach drugoplanowych aktorzy byli wyśmienici,nic dodać nic ująć - broń Boże kogoś zamienić!
Film zawiera kilka wręcz przepięknych scen, jednak ta z założenia najpiękniejsza(spotkanie w Paryżu) pozostawia niedosyt.Zła muzyka, zbytnia oszczędność w scenie miłosnej - za krótko, za mało ekstremalności.
Ogólnie rzecz ujmując jestem mile zaskoczony. Obawiałem się najgorszego, ale też skrycie liczyłem jednak na jeszcze więcej, na całkowity perfekcjonizm. Piękny, choć mógłby być piękniejszy...

ocenił(a) film na 8
aames

I bardzo się cieszę, że jednak jest ktoś kto pięknie potrafił ubrać w słowa to co czułam po wyjściu z kina, a po przeczytaniu niektórych opinii byłam o krok od tego,żeby nie psuć sobie wrażeń po przeczytaniu książki. Już myślałam,że może jestem tak mało wymagająca i zadowalam się półproduktami, ale mi naprawdę film podobał się bardzo. Dzięki:-)

monikalp

Ależ proszę;)Cała przyjemność po mojej stronie;)