PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195202}
4,6 32 tys. ocen
4,6 10 1 32489
3,1 14 krytyków
S@motność w sieci
powrót do forum filmu S@motność w sieci

Bardzo dobry.

ocenił(a) film na 10

Jestem świeżo po obejrzeniu tego filmu i muszę powiedzieć, że podobał mi się, naprawdę mi się podobał.
Bez wątpienia też trzeba zauważyć, że koniecznym jest wcześniejsze przeczytanie książki, by zrozumieć skomplikowane, niedokończone wątki tego filmu.
Ekranizacja jest dobra, chociaż troszkę przekombinowana. Przynajmniej ja tak to odebrałam. Trochę denerwowało mnie to, kiedy było skrócenie historii życiowych i wszystko wyglądało tak jakby było w komputerze. Ogólnie wszystko przełożone na czasy teraźniejsze, a liczyłam na Edytę Geppert i McLeana. No ale cóż. Od samego początku nastawiłam się na nieporównywanie filmu do książki. Nie zawiodłam się. Bardzo mi się podobał.

Pozdrawiam serdecznie :)

ocenił(a) film na 1
mangu

Nawet po przeczytaniu książki niektórych scen nie jest w stanie się zrozumieć! I nie mów mi (oraz ludziom, a zwłaszcza tym, którzy przeczytali książkę), że ten film jest dobry...

ocenił(a) film na 10
MegaTM

Czytając książkę zapamiętuje się konkretne fragmenty, szczególnie wtedy, gdy ta książka się tak straszliwie podoba :).

Mówić chyba zawsze mogę, prawda ?

Parę wątków mi się nie podobało, ale jak już we wcześniejszym poście napisałam- nie nastawiałam się na porównywanie filmu z książką.