PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195202}
4,6 32 tys. ocen
4,6 10 1 32489
3,1 14 krytyków
S@motność w sieci
powrót do forum filmu S@motność w sieci

Ogladałam film i ciekawi mnie jak skończyła się ksiazka.

monte12

ja nie ogladalam jeszcze filmu a w ksiazce jesli dobrze pamietam to Ona urodzila syna i nazwala go Jakub i tak sie skonczylo... Chyba juz nigdy sie nie spotkala z tym Jakubem w ktorym sie zakochala przez neta, bo do meza wrocila...nie wiem czy to jest szczesliwe zakonczenie...raczej nie...:/ a i dziecko bylo jej meza

ocenił(a) film na 7
malgoska_

Hmmm, jeśli ktoś czytał Epilog, to wie, iż nie jest to "dokładne" zakończenie.

ama

no to napisz jakie jest dokladne zakonczenie. ja nie pamietam bo czytalam to dosc dawno ale skoro ty pamietasz to od razu napisz:)

ocenił(a) film na 7
malgoska_

Wielu osobom nie podoba się zdradzanie zakończenia filmu czy książki. Mogę Ci napisać tylko tyle, że jest kompletnie inne od filmowego. Choć przesłanie ma identyczne...
Post - epilog nosi tytuł "15 minut później". I znajduje się tylko w późniejszych wydaniach książki.

ocenił(a) film na 7
ama

Autor powieści tak o tym pisze:
"Do powieści został dołączony 'post-epilog' i zapis internetowej dyskusji autora z czytelnikami. Dlaczego 'post-epilog'? Bo istniał w mojej wyobraźni już przed prologiem. Był tam od pierwszego słowa 'S@motności', które wstukałem z klawiatury mojego komputera. Nie było tam jeszcze ani drugiego rozdziału, ani środka, ani epilogu. Ale był post-epilog. Stworzyłem go w Berlinie, na ławce na dworcu Lichtenberg o północy 18 sierpnia 1998 roku, gdy zaczynały się moje urodziny, a ja na tej ławce czekałem na pociąg do Frankfurtu nad Menem. Nie umieściłem go w manuskrypcie 'S@motności', który wysłałem do wydawnictw 'Czarne' i Prószyński i S-ka', ponieważ wydawało mi się wówczas, że nie jest potrzebny tej książce. Ale teraz, w dwa lata po wydaniu 'S@motności' i po blisko dziewięciu tysiącach e-maili, mam wrażenie, że się jednak myliłem?" - Janusz L. Wiśniewski.

ama

post epilog byl dostepny w Sieci na stronie www.wisniewski.net ale niestety w momencie ukazania sie Tryptyku zniknal...pozostaje tylko kupic Tryptyk.....

ziomek77

czy ktos ma link do zakonczenia "15 minut pozniej" ??? prosze o pomoc.