PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195202}
4,6 32 tys. ocen
4,6 10 1 32489
3,1 14 krytyków
S@motność w sieci
powrót do forum filmu S@motność w sieci

Piękny

ocenił(a) film na 10

Nie mam pojęcia dlaczego tak wiele złych opinii krąży na temat tego filmu. Jest to perełka dla tych, którzy oczywiście lubią tego typu gatunki (dramat, romans). Przepiękna muzyka i ciekawe zdjęcia, a do tego niezawodny Chyra oraz bardzo ładna i kobieca Cielecka.
Czytałam książkę, w której faktycznie możemy odnaleźć więcej opisów myśli i uczuć bohaterów, a także ich losy są pełniej przedstawione, ale nie wyobrażam sobie jak możnaby to było w całości przenieść na ekran (film był i tak długi). Bo niektórzy, z tego co widzę, czepiają się o to, że film został bardzo okrojony.
W filmie zwłaszcza 2 sceny przykuły bardziej moją uwagę, a mianowicie: scena gdzie Serce prowadzi rozmowę z Rozumem oraz scena, w której widzimy przez dłuższy czas "tańczące" dłonie.
Ubawiłam się przy scenie, gdy przyjaciółka Ewy wchodzi do jej pokoju hotelowego...a tu niespodzianka :)
Ogólnie bardzo miło się oglądało :)

ocenił(a) film na 10
jessamine

Ja też uważam, że film był zjawiskowy. Dawno już po seansie, nie siedziałam wciśnięta w fotel, ze łzami w oczach, nie wiedząc, co powiedzieć... Dodam, że książkę przeczytałam, ponieważ zauważyłam komentarze typu: "film chwalą ci, którzy nie czytali książki". Jak powiedział sam Wiśniewski, film jest innym spojrzeniem na historię przedstawioną w powieści, mozna to zrobić i w ten sposób. Nie porównujmy filmu z książką, to nie ma sensu, to dwa odzielne obrazy. Film, oczywiście, polecam:)