PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195202}
4,6 32 tys. ocen
4,6 10 1 32489
3,1 14 krytyków
S@motność w sieci
powrót do forum filmu S@motność w sieci

ten film tak spłycił tą niesamowicie wzruszającą historię... tych wiele historii i retrospekcji, które zawierała książka. Scenarzysta po prostu pokazał gadke internetową dwojga ludzi, którzy sie spotkali, poszli ze soba do łóżka i to wszystko. Wyszłam z kina bardzo rozczarowana. Pozatym, było wiele wątków rozpoczętych i nie do końca wyjaśnionych, a jeśli juz to bardzo powierzchownie, tak, że osoba, ktora nie czytała książki, nie do końca wie o co chodziło.

ocenił(a) film na 10
agatka328

Hmm, skoro Ty widzialas tylko gadkę dwojga ludzi, którzy poszli do łóżka to szczerze współczuję.. :/ Trzeba umieć czytać między wierszami.. Książkę oczywiście czytałam i wywarła ona na mnie dość duże wrażenie. I powiem szczerze, kilka momentów w filmie jest mniej więcej takich jak sobie wyobrażałam czytając tę książkę. Moim zdaniem to jest dobre, że w zasadzie wszystkie wątki były pokazane (co się rzadko zdarza w ekranizacjach powieści), a że powierzchownie.... Gdyby wszystko miało być pokazane film trwałby conajmniej 10 godzin ;] Trochę chyba bez sensu. Fakt, że jak ktoś nie czytał książki mógł wszystkiego nie zrozumieć, ale tak samo było z 'kodem leonarda da vinci'. Może właśnie chodzi o to, żeby zachęcić widza to przeczytania powieści. Albo po prostu jak ktoś nie czytał to niech nie ogląda ;)