Słoń

Elephant
2003
6,9 38 tys. ocen
6,9 10 1 37999
7,7 35 krytyków
Słoń
powrót do forum filmu Słoń

Ge-nia-lny

ocenił(a) film na 10

Oglądałam ten film jakiś czas temu i nie mogę wypowiedzieć sie o nim w inny sposób. Jest po prostu świeży, nowatorski, piękny. Myślę, że to jeden z lepszych filmów van Santa, może nawet najlepszy? Na pewno nie jest to film dla każdego. Dlatego nie polecam fanom szybkiej akcji i efektów specjalnych. Wszystkim pozostałym polecam bardzo, bardzo gorąco. Słoń to mój numer 1.

ocenił(a) film na 1
Pandora_107

Ziomek weś sie utop juz kuzwa wole sobie obejrzec muminki

ocenił(a) film na 10
kokss

Toś się na wyżyny intelektualne wzniósł...

ocenił(a) film na 10
kokss

Toś się na wyżyny intelektualne wzniósł...

użytkownik usunięty
Pandora_107

no wczoraj oglądałam go z koleżankami i szczerze tego żałuję. Nie, ze go oglądałam, ale że z koleżankami. One to by wolały filmy w których coś się dzieje, a nie filmy skłaniające do refleksji ... Mają ciasne horyzonty :p
W każdym bądź razie uważam, ze film najlepiej ogląda się samemu, w totalnej ciszy i spokoju, zeby można było się w niego wgłębić. Jak ktoś tam już powiedział, jest to rodzaj medytacji nad złem i agresją z którą stykamy się na codzień.
Film naprawde inny niż wszytskie i mi się podobał, tylko ze nie odebrałam go tak jak powinnam, bo oglądałam go z koleżankami a one wciąz nażekały ...
Będzie trzeba obejżeć jeszcze raz :)

ocenił(a) film na 10

Znam ten ból:D Słonia oglądałam akurat sama, ale z kumpelą (nie lubi takich filmów jak ja) np. Obłęd czy Osadę. Nie były to jakieś arcydzieła, ale w ciszy ogląda się lepiej. A Słonia mogę oglądać i oglądać. Pozdrawiam.