Słodkich snów

Mientras duermes
2011
6,7 21 tys. ocen
6,7 10 1 21264
6,7 7 krytyków
Słodkich snów
powrót do forum filmu Słodkich snów

Jeśli jestem nieszczęśliwy to dlaczego ktoś inny ma zaznać szczęścia? Bardzo dobry film. Może nie jest aż tak przerażający jak go reklamują, ale na pewno wart obejrzenia

martielle

W filmie dobrze pokazano świra, która zdaje sobie sprawę z tego, że nim jest. Mimo, że nie jest to chyba normalną postawą do końca filmu chciałem by wszystkie cele, które sobie Cesar założył zostały przez niego zrealizowane. Był dość inteligentny i przebiegły, ciekawie prowadził "miłosną intrygę". Takich filmów jak ten brakuje na kinematograficznym rynku - nie widać było wielkiego budżetu, aktorów można było policzyć niemal na palcach jednej ręki, nie licząc statystów; do tego dołożono naprawdę ciekawą fabułę i coś czego wiele filmów nie posiada, czyli klimat. Akcja dziejąca się w jednym budynku przyciągała do ekranu.

ocenił(a) film na 8
radeso

My - widzowie - jesteśmy niejako po stronie oprawcy... nawet ten lęk, który nam towarzyszy podczas ewentualnej wpadki drania, nie dotyczy troski o dziewczynę :). Oczywiście, jesteśmy zszokowani postępkami i manipulacją głównego bohatera, a jednak... Konstrukcja filmu zmusza nas do dziwnej postawy :). Klimat, o którym piszesz jest specyficzny także ze względu na swoją "hiszpańskość" (tak to ujmę). Polecam La cara oculta. Też bardzo dobry film hiszpański. Ciekawa fabuła, choć z tzw. innej beczki...:)

użytkownik usunięty
Kreacja_

ja tam miałam odwrotnie... nienawidziłam drania od pierwszej minuty i miałam nadzieje że go złapią. Niestey sie nie udało :/

użytkownik usunięty
radeso

uważam że był wspaniały... dobre nieprzekłąmane pokazanie psychiki psychopaty... Inteligentny itp ale nie potrafiący przystosowac sie do norm społecznych (spóźnienia, kłopoty z utrzymaniem pracy) , obsesja itp - lepszy psychol niż Dexter bez dwóch zdań ;)