Słodkich snów

Mientras duermes
2011
6,7 21 tys. ocen
6,7 10 1 21264
6,7 7 krytyków
Słodkich snów
powrót do forum filmu Słodkich snów

Brak logiki

ocenił(a) film na 5

W scenie w której Dozorca próbuje się wydostać z pokoju w którym jest Carla i jej facet,
podbiega do drzwi które są zamknięte,potem niezauważony biegnie po klucz i wracając widzi go facet Carli.Tłumaczy się co robi w jej mieszkaniu naciska na klamkę i.....drzwi się otwierają.Kto je otworzył skoro Dozorca nie zdążył włożyć klucza do zamku???!!!

ocenił(a) film na 8
wilkhum

Też to zauważyłem w temacie: http://www.filmweb.pl/film/S%C5%82odkich+sn%C3%B3w-2011-548865/discussion/Scena+ z+zab%C3%B3jstwem+mocnista...,1953131
Ewidentny błąd. Na szczęście innych tak rażących wpadek w filmie nie ma.
No chyba, że liczyć zachowanie/głupotę Dozorcy, który najpierw tłumaczy, że w torbie nosi narzędzia do dezynfekcji, a później poproszony o ponowną dezynfekcję torby już nie przynosi (tylko wielgachne urządzenie dezynfekujące).

ocenił(a) film na 5
jojok21

Zgadzam się w 200% :-)

ocenił(a) film na 5
wilkhum

zdążył je otworzyć,to ty nie zdążyłaś zauważyć

ocenił(a) film na 8
maciekb80

Naprawdę? Jeśli tak to kuleje montaż.

ocenił(a) film na 7
wilkhum

Mnie troszke zirytowala ta scena gdy Clara przyszla ze swoim facatem i zaczeli sie kochac. Wtedy na twarz Carlosa wylala sie ta jego ''mikstura'' ktora usypial Clare. Clarze wystarczylo, ze pociagnela raz nosem i bylo po niej, a Carlosowi wylalo sie tego od cholery a i tak zdolal wyjsc spod lozka. Wg mnie powinien tam pasc jak mucha... film ogolnie dobry 7/10

ocenił(a) film na 5
JimBeam_

Dokładnie zgadzam się w 100% .Jak juz coś robić to robić,a tu takie niedociągnięcie

ocenił(a) film na 7
JimBeam_

nie wiem czy zwrociles uwage ale Cesar czolgajac sie do drzwi wstrzymal oddech to napewno wydluzylo czas zanim zasnal

ocenił(a) film na 7
agugucha

mozliwe,ze masz racje ale mnie to zastanawia caly czas. Nie wiem tez jak naprawde dziala chloroform,ale jak juz pisalem wczesniej Clarze wystarczyly 2-3 sekundy i odlatywala. .Carlos wdychal to napewno dluzej. W chwili gdy mu sie to wylalo na twarz zapach byl tak intensywny,ze nawet facet Clary go poczul,a Carlos mial to na twarzy...sam nie wiem mozliwe ze Carlos jest tak twardy :) mozliwe ze wstrzymal oddech odrazu i to mu pomoglo...

ocenił(a) film na 7
JimBeam_

z tego co mi wiadomo to trzeba sie porzadnie zaciagnac chloroformem zeby odleciec, a on ledwo przylozyc Clarze chusteczke do twarzy a ona juz tracila przytomnosc, nawet sie nie budzac od jego dotyku. Dla mnie to bylo najdziwniejsze:)

ocenił(a) film na 7
agugucha

Widze,ze nurtuje nas to samo.... :) chloroform,jego dzialanie itp ..... scenka troszke dziwna,ale i tak nie ujmuje nic temu dobremu filmowi :)

ocenił(a) film na 8
wilkhum

otworzył je - scena ta trwa sekundkę ale była bardzo wyszczególniona

co do chloroformu... myślę że trzeba się nim kilka razy zaciągnąć, a jemu się to chyba wylało na czoło. sam nie wiem jak to dokładnie powinno działać, ale nie uważam tego za błąd logiczny :)

ocenił(a) film na 5
Ush

zgadzam się

ocenił(a) film na 5
Ush

ok, po prostu błąd,w takim razie jak go nazwać ? :-)

ocenił(a) film na 5
Ush

na Boga w "janosik-historia prawdziwa" krowy chodziły zakolczykowane i dobrze było a wy macie problem z takimi durnotami

ocenił(a) film na 8
maciekb80

Takie małe niedociągnięcia to nie jest brak logiki, jak na dosyć zagmatwany film to jest on bardzo logiczny i chyba to jego największy atut.

ocenił(a) film na 7
wilkhum

udawał, że je otworzył...