Trzeba napisać petycję do Filmweb żeby przyzwolili na dawanie 11 pkt na ten film.
Aktorskie cacko, doskonały scenariusz jak i reżyseria. Oskarowy Artysta przy tym to gniot!
Zgadzam się :) Znakomity dramat - wcale nie tak płytki jak o nim mówią niektórzy... :P Poruszył mnie do głębi, z drugiej strony wzruszył i wstrząsnął bardziej niż "Artysta" wywołując niesamowite emocje... trochę innej półki niż wspomniany ;) Co jak co, ale "Artysty" nie można nazwać gniotem ;D To są po prostu dwie inne kategorie filmowe - jedna bawi i zachwyca, druga wzrusza i wprawia w podziw... chociaż niektórzy dodaliby jeszcze jakąś od siebie ;D
Owszem, może źle zrobiłem, że porównałem te dwa filmy... ale The Help to naprawdę wyjątkowy film... ostatni tak dobry to "Kolor Purpury" Spielberga
Fakt - tamten też dzieło - wzruszające i skłaniające do refleksji. Brakuje nam takich właśnie filmów i dlatego tak nie mogłem ścierpieć tego braku nominacji dla "Służących" za najlepszy scenariusz i piosenkę... zwłaszcza scenariusz !