PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567127}

Służące

The Help
2011
8,1 288 tys. ocen
8,1 10 1 288188
7,0 74 krytyków
Służące
powrót do forum filmu Służące

..........

ocenił(a) film na 10

Trzeba napisać petycję do Filmweb żeby przyzwolili na dawanie 11 pkt na ten film.

Aktorskie cacko, doskonały scenariusz jak i reżyseria. Oskarowy Artysta przy tym to gniot!

ocenił(a) film na 8
Unibet_78

Zgadzam się :) Znakomity dramat - wcale nie tak płytki jak o nim mówią niektórzy... :P Poruszył mnie do głębi, z drugiej strony wzruszył i wstrząsnął bardziej niż "Artysta" wywołując niesamowite emocje... trochę innej półki niż wspomniany ;) Co jak co, ale "Artysty" nie można nazwać gniotem ;D To są po prostu dwie inne kategorie filmowe - jedna bawi i zachwyca, druga wzrusza i wprawia w podziw... chociaż niektórzy dodaliby jeszcze jakąś od siebie ;D

ocenił(a) film na 10
MF13

Owszem, może źle zrobiłem, że porównałem te dwa filmy... ale The Help to naprawdę wyjątkowy film... ostatni tak dobry to "Kolor Purpury" Spielberga

ocenił(a) film na 8
Unibet_78

Fakt - tamten też dzieło - wzruszające i skłaniające do refleksji. Brakuje nam takich właśnie filmów i dlatego tak nie mogłem ścierpieć tego braku nominacji dla "Służących" za najlepszy scenariusz i piosenkę... zwłaszcza scenariusz !

ocenił(a) film na 9
Unibet_78

Zgadzam się całkowicie
http://onaczylija139.blogspot.com/

ocenił(a) film na 8
Unibet_78

chyba trochę cię poniosło.