PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567127}

Służące

The Help
2011
8,1 288 tys. ocen
8,1 10 1 288188
7,0 74 krytyków
Służące
powrót do forum filmu Służące

Genialny film, naprawdę!!Czuć w nim to coś, czego w ostatnich latach nie było.

Film wywołał u mnie, skrajne samopoczucie, bo raz byłem zły i chciałem rozwalić głowę tej
wrednej białaski, raz się prawie poryczałem, a w innym momencie prawie popłakałam al;e
ze śmiechu.

Może i film jest przesadzony, ale kurde już wcześniej nienawidziłem rasistów, to po tym
filmie ich nienawidzę jeszcze bardziej! Nie ogarniam tego, jak można selekcjonować ludzi
po przez kolor skóry Oo

ocenił(a) film na 10
IOOI

Dokładnie, również miałam takie uczucia i również od zawsze brzydziłam się rasizmem. Sikać w tej samej łazience - mowy nie ma! Jednak wychowywać dziecko - to ich praca, przebierać, kąpać, karmić. Zszokowało mnie to, że ludzie mogą być tak podli, tępi i ograniczeni.
Wcale nie uważam, że film jest przesadzony, nie każdy biały w tym filmie był rasistą. W filmie pokazali dokładnie to co chcieli, czyli traktowanie czarnych służących. Nie kazdy traktował je tak jak Hilly, choćby Celia, Skeeter czy nawet jej matka, one w tym filmi ewidentnie nie przajawiają rasistowskiego zachowania.

Osobiście ulubiłam sobie ten film niesamowicie :) uważam, że jest niesamowity. Dość długi, ale ja bym nie wycieła żadnej sceny. :)