FILM NIEPRZECIĘTNY. STAWIAM GO NA RÓWNI ZE SKAZANYMI NA SHAWSHANK.
ZDECYDOWANIE 10/10
Oj nieprzesadzaj, "Skazani na Shawshank" to film wybitny gdzie nawet statysci zagrali wysmienicie. Porównujac go do sluzacych popelniasz grzech filmowy ;)
Wibitny, czyli wyróżniający sie ponad przeciętnośc;-), ten film poraz kolejny porusza wertowana juz milion razy problematykę dyskryminacji rasowej, wybitny filmem nie jest, nie jest arcydziełem, jest dobrze zrobioną strawą dla gospodyń domowych, jeśli nie chce im sie książki przeczytać.
oczywiścię też nie jest arcydziełem ale nie zgodzę się że jest jakąś "strawą" dla gospodyń. strawą byłby gdyby poruszał jakieś prozaiczne tematy natomiast służące mają bardzo głęboki sens i to jest w tym wszystkim najważniejsze, nie sama forma
Oj oj, dobra strawa nie jest zła i od razu prozaiczna, wszystko zależy od tego jak to wszystko jest podanę. Nie czytałam książki, więc się nie wypowiadam co do treści, film ma i dobre i złe strony, np. zły to jest wybór na Skeeter, Emmy Stone. Zagrała sztucznie, mało przekonująco wczuła się w rolę i przez cały film miała ten sam, zirytowany wyraz twarzy i skrzywiony nos, jakby czuła nieprzyjemny zapach. Reszta obsady okey i ponad przeciętność wybija sie tu Olivia Spencer. Tyle....;-)
stawiam na równi ze skazanymi na shawshank pod względem oceny 10/10. ponieważ są to różne filmy oczywiście i nie da się do końca porównać ale Służące wyjątkowo poruszają i sam się dziwię dlaczego:)
10/10, a rzadko stawiam taką ocenę. Ma w sobie coś, gra aktorska wyśmienita i słusznie doceniona (młoda Howard świetnie zagrała, również powinna otrzymać nagrodę..). Nie wiem co w tym filmie jest, ale aż łezka się w oku zakręciła, a ja NIGDY nie płaczę na filmach ;)
naprawdę genialny film! arcydzieło dzisiejszych czasów... wie ktoś może jaka piosenka leci na końcu filmu?