Służące

The Help
2011
8,1 289 tys. ocen
8,1 10 1 288809
7,0 56 krytyków
Służące
powrót do forum filmu Służące

WYBITNY !!

ocenił(a) film na 9

To jest poważne kino i jeden z lepszych filmów od dłuższego czasu jaki widziałem zarazem (Intouchables "nietykalni" też był dobry...).
Najpierw nie mogłem żony na niego namówić "bo taki długi" a po obejrzeniu padło pytanie "nie masz przypadkiem więcej takich filmów" ? to mówi samo za siebie.
Pozdro

Hollin

Dokładnie. Gorąco polecam.

Hollin

Ja też uwielbiam ten film, idealny na niedzielne popołudnie. Nawet jeśli komuś fabuła nie przypadnie do gustu, to powinien zwrócić uwagę na te stylizacje aktorów :)

ocenił(a) film na 9
Hollin

Świetny film, byłem zaskoczony, że to kino całkiem świeże.

ocenił(a) film na 5
Rafael_12

bzdurna przerysowana historia typowa komercyjna holliwoodska produkcja dla 12latek... ambitne kino ehh swiezosc.. skoda ze nie w 3D

ceramzz

bzdurna przerysowana historia???dla 12-latek??? no nieźle podsumowany film.a co w niej bzdurnego?prawda o tym że czarni byli traktowani jak podludzie?
hmmm dziwne a ja myślałam że 12 latki oglądają hane montane a nie filmy o czarnych służących:/ największa bzdura jak już to ten twój powyższy komentarz bo film świetny!

ocenił(a) film na 8
Hollin

Chyba pierwszy raz z ręką na sercu mogę powiedzieć, że nie nudziłam się nawet przez moment a film trwał prawie 2,5 godziny. Czas zleciał mi niesamowicie szybko i przyznam się, że mogłabym spokojnie oglądać jeszcze z godzinę i dopiero spojrzałabym na zegarek. Momentami miałam łzy w oczach, ale "Służące" potrafiły też rozśmieszyć. Emma jak dla mnie przepiękna, aktorka o niesamowicie oryginalnej urodzie. Jakaś dobra passa filmów z 2011 bo Intouchables jak dla mnie również znakomity. pozdrawiam

Hollin

Mi również czas minął niesamowicie szybko. Nie nudziłam się na tym filmie. Posiadał zarówno nutkę komizmu jak i poruszał tragedie tych kobiet. Wspaniały film.