PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567127}

Służące

The Help
2011
8,1 288 tys. ocen
8,1 10 1 288188
7,0 74 krytyków
Służące
powrót do forum filmu Służące
ocenił(a) film na 3
ceramzz

Popieram w 100%. Temat ciekawy, ale realizacja typowo hollywoodzka, tj. właśnie tendencyjna i słodka-nie mogłeś tego lepiej określić :)

ocenił(a) film na 9
Alicjoza

Również się zgadzam z waszymi opiniami:) Wczoraj puszczali na HBO i obejrzałem z ciekawości:) Film jak dla mnie bardzo dobry, porusza ciekawy ale też kontrowersyjny temat jakim było traktowanie czarnych w USA w latach 60. Nie dość, że fabuła była dobra to także obsada stanęła na wysokości zadania i zagrała świetnie.

ocenił(a) film na 3
bila17

Hm, Bila, chyba się nie zrozumieliśmy... Ten wątek jest krytyką fabuły.

ocenił(a) film na 9
Alicjoza

Może ale mi się film podobał naprawdę mimo tej przesadzonej słodyczy.

ocenił(a) film na 7
ceramzz

Dokładnie to samo pomyślałam, gdy go obejrzałam! Piąteczka! xD

ocenił(a) film na 5
ceramzz

Zgadzam się z przedmówcami, ale właśnie przyszło mi coś do głowy: pamiętacie nianię z "Przeminęło z wiatrem"? Dostała oscara... Dlatego myślę, że oscar dla niani w "Służących" był takim ukłonem, nie sądzicie? fakt, rola była ciekawa i zagrała ją z sercem (niby taka stanowcza, ale wewnątrz gorące serduszko. Zresztą mnie osobiście rozczula jej mimika:)) . Ale widzę, że konkurowała ze swoją "panią" filmową, a reszty niestety nie widziałam. Co o tym myślicie? Ukłon w stronę afroamerykańskich służących? A film zbyt wygładzony, jednostronny (czarny charaktery...), ale za to po prostu przyjemny, niewymagający.