PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567127}

Służące

The Help
2011
8,1 288 tys. ocen
8,1 10 1 288206
7,0 74 krytyków
Służące
powrót do forum filmu Służące

Do tej pory widziałem Spadkobierców, O północy w Paryżu i Służące. Z tych trzech filmów
Służące są zdecydowanie najlepsze. Wreszcie film w którym o coś chodzi, śmieszy, trzyma
w napięciu, coś ważnego przekazuje. Jedyny minus to lekkie dłużyzny (film trwa 2h 20 min).
Ale ogólnie bardzo dobry film. I moim zdaniem murowany oskar dla Spencer za
drugoplanową rolę Minny. Trzymam kciuki!!

cubic_2

Obejrzałem kolejny nominowany film Moneyball i film Służące cały czas prowadzi :)

ocenił(a) film na 8
cubic_2

Ja oglądałam O Północy w Paryżu, Służące, Moneyball i Spadkobierców, czyli to samo co ty. Ale u mnie to Moneyball prowadzi, Służace są na drugim miejscu. W ankiecie , jeśli chodzi o drugoplanówkę kobieca nie mogłam sie zdecydować pomiędzy Olivią Spencer, a Jessicą Chastain (Ceelia Foote), w koncu zagłosowałam na Chastain. Przekonała mnie do tego te scena, w której ona przychodzi na Elizabeth, a one nie chcą jej wpuścić do domu.

littlejudas

Co Ty gadasz ;) Moneyball to typowy film o drużynie sportowej trzymający się sztampowych zasad: drużynie nie idzie, dzieje się coś na co nikt inny nie ma odwagi, w końcu gorsza teoretycznie drużyna wygrywa! Prosty schcemat. Podrasowany trochę true story, ale to i tak film jakich wielu.

Służące pokazują świat od innej strony, naświetlają sytuację z fajnej perspektywy. A do tego jest to film ważny, który łamie rasistowskie argumenty. Opcja typu: gotować nam może, dzieci wychowywać też, ale ubikację niech ma osobną - jest naprawdę szokująca!

Więc przestań mi tu frandzolić :)))

ocenił(a) film na 8
cubic_2

Z drugiej strony prawda. Moneyball był bardzo przewidywalny, ale za to dobrze zrobiony. Liczę na to, ze Moneyball wygra, ale raczej nie ma szans ze Służącymi. :) W ogóle nie wiem skąd się wzięła nominacja dla Drzewa Życia...

littlejudas

Drzewa nie oglądałem i chyba nie będę ;)