jest piękny, wzruszył mnie i stawiam go na równi z pięknym DRIVE mimo tego że różnią się od siebie strasznie ale oba zapadły w pamieć i wywarły na mnie wielkie wrażanie ;)
tak idiotyczne stwierdzenie mogło powstać jedynie w głowie wielbicielki gówna typu 'Zmierzch'. jedyne co można stwierdzić to 'najlepszy z obejrzanych przeze mnie', 'najlepszy jaki trafił do dystrybucji' itp. zastanów się nad własną głupotą.
haha nie sądziłam że po tym "stwierdzeniu" sprowokuję kogoś do takiej wypowiedzi, to jest raczej oczywiste Panie grezyl że wyrażam swoją opinię:P i nie każdy musi się z nią zgadzać :)
czytałaś co napisałem? masz prawo do subiektywnych zachwytów nad filmem, ale wątek który założyłaś to zwykły trolling. zresztą to nie jest najważniejsze. co istotne - film estetycznie nie odbiega od przeciętnego odcinka 'Gotowych na wszystko'. naucz się wreszcie postrzegać filmy jako dzieła sztuki, a nie tylko jako źródło wzruszeń, dobrej zabawy i refleksji na jeden wieczór. to coś dużo głębszego.
Ja się z Tobą w pełni zgadzam. Dla mnie świetny film. Można się pośmiać, wzruszyć i jak ktoś wyżej napisał, niby nic się nie dzieje, a jednak trzyma w napięciu. W ogóle to gratuluję opanowania i kultury. Ludziom łatwo odpowiadać na bluzgi, ale z Twoją wypowiedzią jest już nieco trudniej. pozdrawiam
Uspokój się znawco dzieł sztuki bo ci żyłka pęknie. Skąd wiesz że to Ty tak dobrze się na tym znasz?
Jak narazie zgadzam sie z autorem tematu, bo w porownaniu do typow bukmacherow, gdzie znajdziemy m.in. "Drzewo życia" i "Melancholię" Służące wypadają znacznie lepiej :)
chodzi o zakłady dot. Oskara za najlepszy film roku? 2 wymienione to raczej filmy eksperymentalne adresowane do wymagającej lub snobistycznej widowni. zupełnie inna kategoria. 'Służące' to taki hit polsatu z wyższej półki.
Wymienione przez Was: Drive 50,00 , Służące 9,00
pozostałe: War Horse 3,00
The Descendants 3,00
The Artist 4,50
Extremly Loud and Incredibly Close 5,00
Moneyball 9,00
J. Edgar 9,00
Drzewo życia (The Tree of Life) 12,00 (to jakiś żart? patrzcie na kurs Drive'a!)
O północy w Paryżu (Midnight in Paris) 12,00
Hugo 14,00
Tinker, Tailor, Soldier, Spy 15,00
The Ides of March 15,00
The Girl with the Dragon Tattoo 20,00
The Iron Lady 25,00
Harry Potter i Insygnia Śmierci Cz. 2 35,00 (na poziomie "Genezy" i gorzej niz Służące i Drive)
We bought a Zoo 35,00
A Dangerous Method 35,00
Shame 40,00
Carnage 40,00
My Week wih Marilyn 40,00
Martha Marcy May Marlene 40,00
Take Shelter 50,00
Warrior 50,00
Like Crazy 50,00
Young Adult 50,00
Geneza Planety Małp (Rise of the Planet of the Apes) 65,00 (na poziomie pottera i gorzej niz Służące i Drive)
Super 8 65,00 (na pewno nie opłaca się obstawiać)
Bridemaids 65,00
We Need to Talk About Kevin 65,00
jak widac Melancholię wywalili :D Źródło BAH PL (nie bede reklamowal ;p)
przecież widzisz, że zakłady uwzględniają także ułamki: "The Artist 4,50" i stąd ten format.
dla mnie rowniez...jak do tej pory...to jest najlepszy film tego roku....noi oczywiscie szwecki Hodejegerne
"Szpieg" ma dobry kurs i dobrze bo to drugi najlepszy film roku moim zdaniem. Za "Drive". Oczywiście jak co roku będę stawiał i aktualnie stawiałbym na "Hugo" jednak bo oceny krytyków świetne i na sam film czekam oczywiście. Oprócz tego możliwi zwycięzcy to "Moneyball", "Descendants" i "Słuźące" bo to gatunki najbardziej lubiane przez akademię. Niestety rzadko wygrywa faktycznie najlepszy.
Film bardzo dobry, ale dając 9/10 chyba by mnie sumienie męczyło, że naciągnałem ocene :) Mimo to film mnie wzruszył.
Ponadczasowy dramat pokroju "Skazani na Shawskank" czy "Requiem dla snu" etc. to jednak chyba nie jest i nie będzie.
Znacie jakieś DRAMATY z roku 2011 ocenione na co najmniej 8/10 ??