film niesamowity, już sobie wyobrażam sobie treść tej książki, ale jakoś nie ciągnie mnie do czytania.
Polecam ksiązkę zdecydowanie, wciągnęła mnie bardzo:) a filmu jeszcze nie obejrzałam, ale w najbliższej przyszłości zamierzam to zrobić:)
nie mam co prawda porównania, dopiero przed chwilą dowiedziałam się o ekranizacji "służących" (i jestem przeszczęśliwa! :D), ale jak najbardziej polecam książkę - jest GENIALNA.
Książka świetna, pełna humoru, ale przede wszystkim dramatu. Niejednokrotnie mnie wzruszyła. Polecam wszystkim. Już nie umiem się doczekać kiedy obejrzę film. Z tego co widzę świetna obsada, już mi się podoba :)
jest też audio-book z Anną Seniuk jako Aibileen, rewelacyjną Anną Guzik jako Minny Jackson (fenomenalna, naprawdę!) i Karoliną Gruszką jako Skeeter (najmniej udana ścieżka jak dla mnie).
Słucham od 2 tygodni w każdej wolnej chwili. Film obejrzę dopiero jak skończę słuchać, żeby sobie nie psuć finału. Jestem na etapie kiedy Aibileen się łamie i już prawie zdecydowała, że udzieli wywiadu - czyli to co najlepsze dopiero przede mną :)