PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567127}

Służące

The Help
2011
8,1 288 tys. ocen
8,1 10 1 288206
7,0 74 krytyków
Służące
powrót do forum filmu Służące

film niesamowity, już sobie wyobrażam sobie treść tej książki, ale jakoś nie ciągnie mnie do czytania.

pjetras92

Polecam ksiązkę zdecydowanie, wciągnęła mnie bardzo:) a filmu jeszcze nie obejrzałam, ale w najbliższej przyszłości zamierzam to zrobić:)

ocenił(a) film na 7
pjetras92

nie mam co prawda porównania, dopiero przed chwilą dowiedziałam się o ekranizacji "służących" (i jestem przeszczęśliwa! :D), ale jak najbardziej polecam książkę - jest GENIALNA.

illusionis

Książka świetna, pełna humoru, ale przede wszystkim dramatu. Niejednokrotnie mnie wzruszyła. Polecam wszystkim. Już nie umiem się doczekać kiedy obejrzę film. Z tego co widzę świetna obsada, już mi się podoba :)

ocenił(a) film na 10
Wellamo

czy tytul ksiazki jest taki sam jak filmu?

saudade

Dokładnie taki sam.

ocenił(a) film na 9
pjetras92

jest też audio-book z Anną Seniuk jako Aibileen, rewelacyjną Anną Guzik jako Minny Jackson (fenomenalna, naprawdę!) i Karoliną Gruszką jako Skeeter (najmniej udana ścieżka jak dla mnie).
Słucham od 2 tygodni w każdej wolnej chwili. Film obejrzę dopiero jak skończę słuchać, żeby sobie nie psuć finału. Jestem na etapie kiedy Aibileen się łamie i już prawie zdecydowała, że udzieli wywiadu - czyli to co najlepsze dopiero przede mną :)

ocenił(a) film na 8
pjetras92

Oscary wiszą w powietrzu... zwłaszcza za scenariusz ;) Kreacje aktorskie też można by wyróżnić. Film przyjemny.