w ciekawy sposób opisana historia... zabawny, wzruszający... budzi wszystkie emocje... warto poświęcić chwilkę na obejrzenie ;)
zdecydowanie jeden z najlepszych jak dla mnie filmów ostatnich lat, takie filmy nie powstają zbyt często, mądry,wzruszający, nienaiwny, nietkliwy na siłę, zagrany fenomenalnie przez wszystkich niemalże, to jest ogromna przyjemność doświadczenia takiego kunsztu, każda postać jest cholernie wyrazista, cholernie 'swoja' i naturalna, piękne historie i zabawne historie, szczerze mówiąc jestem pod ogromnym wrażeniem prostoty i intelektu fabularnego tego filmu, na razie z tych kilku filmów, które zdołałem obejrzeć jak dla mnie najlepszy z wszystkich nominowanych do złotych globów , to jest kino dopiero, żywiołowe, proste i po prostu czarujące :)
Moim urodzinowym marzeniem byłoby, aby "Służące" dostały Złoty Glob dla najlepszego dramatu... a imieninowym, aby wygrały Oscara dla najlepszego filmu ;D
Tak się składa, że te nagrody przyznają często tak na około 4, 2 dni przed mymi "świętami" xD A trzeba przyznać, że na Złoty Glob mają naprawdę, całkiem spore, realne szanse.