PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

8/10

ocenił(a) film na 8

Wiele wątków, fabuła wciągająca, zabawne dialogi(w Polskim kinie tak zabawny czarny humor-
mega zaskoczenie), ale średnio zmontowany, kiepskie zdjęcia, kamera z ręki, co powodowało że
obraz cały drgał przy kręceniu scen w ruchu, Tytuły scen- jak bym oglądał kolejny odcinki serialu:(,
moim zdaniem psuły klimat filmu, za to świetny pomysł na "słownik" podczas dialogów.
Świetnie pokazane Polskie realia w wątkach pobocznych, jak np. Polska służba zdrowia.
Końcówka, szkoda brak zaskoczenia.
Pod czas całego filmu miałem poczucie, że zmierza on... no własnie brak ciągłości wydarzeń..

ocenił(a) film na 7
Kris81

Akurat wątek z nowotworem Bońki mogli sobie darować. To jest film o służbach specjalnych, czy o służbie zdrowia. Morderca "przechodzący przemianę" miał wzbudzić pozytywne uczucia? Po co to? Wątek zupełnie bez sensu.

ocenił(a) film na 8
elkolo

Film oparty tylko i wyłącznie na historii służb specjalnych były nudny, pozytywne uczucia nie sądzę, aby ktoś, kto zabijał z zimną krwią takowe budził. Wątki poboczne dotyczyły każdej z postaci głównych, co pokazało że tak na dobrą sprawę każdy kto żyje obok nas, mógłby w taki sposób pracować. Myślę że bardziej chodziło o pokazanie, że w chwili poczucia nadejścia śmierci szukamy odpowiedzi, np pojednanie z Bogiem. Dotyczyło to również Kapitana Janusza Cerata, jak przyszedł "kurier". Odbierali innym życie, a sami się bali śmierci.

ocenił(a) film na 7
elkolo

Sądzę, że ten nowotwór został mu wmówiony, aby zmanipulować go do bardziej zdecydowanego działania, aby odebrać mu ewentualne skrupuły. Tak naprawdę nie był chory (pierwsza diagnoza została postawiona przez "służbowego" lekarza, jeśli dobre wrażenie odniosłam). Chyba, że wierzycie w cud uzdrowienia...

użytkownik usunięty
Hanna_M

Zupełnie prawdopodobne. Takie "numery" należały przecież jak najbardziej do repertuaru różnych służb.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

Dzięki, również podrawiam

ocenił(a) film na 8
Kris81

Jak oceniasz, czy warto kupić bilet do kina czy poczekać na DVD?

ocenił(a) film na 8
Arti_8

Zależy czego oczekujesz od seansu w kinie.... Jakie gatunki lubisz...

ocenił(a) film na 9
Kris81

Mam wrażenie, że cały film miał przede wszystkim opowiadać historię bohaterów, ich motywy postępowania, rozterki wątpliwości i wreszcie przemiany. Nie ulega wątpliwości każdy z bohaterów filmu uległ przemianie pod wpływem wydarzeń w które uwikłał ich reżyser. I teraz dwie sprawy, które z tego wynikają: Pierwsza, to właśnie to jest główny szkielet fabularny filmu a sensacyjne wydarzenia dotyczące działania służb są tylko obudową tego szkieletu i wtedy jak najbardziej mamy do czynienia z ciągłością zdarzeń i właściwie ze świetnym montażem, który spina klamrą początek i koniec historii wszystkich głównych postaci. A druga trudno mi przypomnieć sobie inny tytuł kina akcji, czy choćby kryminał w którym rys postaci oprócz tego, że tak cholernie wyrazisty byłby również tak głęboki. I przede wszystkim ta druga sprawa czyni obraz Vegi tak unikatowym.