PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109032
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

Idę w sobotę do kina, może ktoś oglądał obydwa. Który najpierw ?

ocenił(a) film na 8
masejj

Nie ma znaczenia który- to dwa zupełnie inne filmy

masejj

Zdecydowanie Służby specjalne

ocenił(a) film na 7
masejj

Zależy od Twojego gustu filmowego. Ja obejrzałem oba w jeden dzień i zdecydowanie Bogowie to lepszy film.

ocenił(a) film na 5
masejj

Mi osobiście bardziej przypadł do gustu "Bogowie" i fantastyczna gra Tomasza Kota. Na "Służbach Specjalnych" niestety się zawiodłam, choć doceniam odwagę reżysera i nawiązanie do śmierci Leppera, Blidy i Wróbla. Ale zgadzam się z opinią, że są to dwa zupełnie inne filmy.

użytkownik usunięty
masejj

Ja idę w sobotę na cztery filmy pod rząd, stać mnie na to, bo jestem Kimś.

cieszę się Twoim szczęściem, mi szkoda trochę soboty na aż 4 seanse, mam nadzieje że masz chociaż z kim pójść na ten swój maraton kinowy :)

BTW, Dzięki za odpowiedzi, padło na "Bogów" ale z racji tego że należy wspomagać polskie dobre kino, na pewno zobaczę również "Służby Specjalne"

Pozdrawiam!

:-)

masejj

Służb Specjalnych już nie grają...

ministerfinansow

a gdzie to wyczytałeś ?

ocenił(a) film na 7
masejj

Podobno do reżysera przyjechał kurier.

ocenił(a) film na 4
masejj

Służby specjalne, byłam , widziałam i zapomniałam, niestety oprócz aktorów znanych, lubanych, itp. reszrta jest słabiutka ,film wtórny, bez polotu, bez dobrej fabuły , oprócz paru dialogów powiedziałbym nudnawy , więc zwyczajnie można nie iść i wybrać lepszą pozycję kinową :)

ocenił(a) film na 8
anofi

Jeśli ktoś nie wie nic o otaczającym go świecie, nie wie co się dzieje w polityce, to później pisze takie dyrdymały. Ludzie dalej mają klapki na oczach. Ten film ma im nieco otworzyć oczy. Szkoda, że niektórzy, wyjdą z kin z przekonaniem, że obejrzeli zwykły film sensacyjny, bez żadnych nawiązań do rzeczywistości, bo o tej rzeczywistości po prostu nic nie wiedzą. Gratuluję.

transformers

Dzięki za ten głos.

ocenił(a) film na 8
transformers

Ja przyznaje się, że nie wiem wszystkiego (bo mnie nie interesuje śledzenie życia politycznego/społecznego w polsce), tak więc powiedz mi ktoś nawiązaniem czego był ten irakijczyk od zborza? :D

ocenił(a) film na 8
Isumi

nie można edytować na filmwebie, lel
inb4 zboża

Isumi

Prawdopodobnie był to Hassan Al-Zubaidi, biznesmen (właściciel firmy rolnej), obywatel polski pochodzenia irackiego. Jeden z głównych oskarżonych w sprawie afery zbożowej. Zmarł w zeszłym roku na zawał.

transformers

Oczywiście, bo ten film to sama prawda, dokument wręcz ;) Ale szacunek dla Vegi za piękne rozegranie klimatu wokół filmu i za to, że najwyraźniej wielu naprawdę uwierzyło, że oto właśnie objawiono im jakąś prawdę, a nie pobawiono się, pokazując fikcję sprytnie nawiązującą do faktycznych wydarzeń (bo przecież jak ktoś odkrył, kto był pierwowzorem pani poseł, a kto pana posła, to odszyfrował tajny kod, bo wie wszystko o rzeczywistości :O !). Dzięki filmowi wreszcie można się też dowiedzieć, jak mówią różni ludzie, w szczególności kobiety z korporacji ;)

Dla mnie z trójki Miasto 44, Bogowie i S.S., ten jest zdecydowanie na trzecim miejscu - za dużo sztucznych dialogów, za mało emocji, zbyt epizodyczna narracja (czasem się to ogląda jak jakiś leksykon), choć to wciąż solidne kino i dobrze, że tyle dobrego się teraz w kinematografii polskiej dzieje. A Vega nigdy nie powinien wracać do komedii.

ocenił(a) film na 8
Mateusz_8

Miej dalej wszystko gdzieś a obudzisz się z ręką w nocniku. Pozdrawiam.

transformers

Można mieć pojęcie o polityce i otaczającym nas świecie. Można rozumieć pomysł reżysera na wątki w filmie, że jest to wg niego możliwa opcja jak tamte wydarzenia mogły wyglądać naprawdę, ale chyba mimo wszystko może komuś ten film nie przypaść do gustu?

ocenił(a) film na 7
masejj

Pamiętaj, że oglądając film ,,Bogowie" wspierasz tfu... Gazetę Wyborczą :)

ocenił(a) film na 8
apot

Bogowie cienki

ocenił(a) film na 8
masejj

Służby specjalne zdecydowanie lepszy, ciekawszy. Bogowie oprócz gdy Tomasza Kota i kilku wzruszających scen - nie powalają ;-)
Widziałam oba, w "Służbach" przynajmniej coś się dzieje, trafione dialogi, chociaż kilkoro aktorów nie powinno w ogóle wystąpić w tym filmie, np. pani sędzina ze szpitala, chociaż nie wiem też czy nie był to zabieg zamierzony - jednak przeszkadzało.
Bogowie to film DOBRY, ale nie WYBITNY. Służby specjalne BARDZO DOBRY, też nie wybitny ;-)

BiAnQ

Zgadzam się w zupełności. W filmie Służby Specjalne jest więcej akcji i patrząc całościowo też postawiłbym na ten film.

masejj

Najpierw proponuje "Służby...",ponieważ "Bogowie"wszystko Ci poźniej zrekompensują ; ))))))

ocenił(a) film na 8
masejj

Zjedz obfity posiłek " Służby specjalne"...choć to trochę fast food,a na deser zostaw sobie pyszne ,cudnie doprawione, smakowite lody "Bogowie":))