PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109032
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

Warto obejrzeć po seansie powiedziałam do męża przestaje chodzić na wybory .Polityka jest
obrzydliwa.

gosiaczek_2906

no no, niech inni za ciebie głosują na peło

ocenił(a) film na 5
gosiaczek_2906

Mam do ciebie prośbę. Nie poddwaj się, głosój wyborój, choćbyś była komunistką, sejm jest skoncentrowaną w jednym gmachu wolą ludu, jeżeli zostawimy niewielkiemu procentowi decyzję to mamy to co mamy, trzeba posłuchać głosu rozsądku wybrać partie zgodną z naszymi poglądami i dać im głos, w Polsce mamy nie tylko PiS i PO. Po za tym Polacy nie są za bardzo przyzwyczajeni do wyborów tyle lat w Polsce wybory tak naprawdę nic nie znaczyły, ale uwierz mi to wkrótce się zmieni. Jeszcze Polska nie zginęła...

ocenił(a) film na 7
karateka_17

cześć, rozumiem, że głosujesz. Czy możesz więc powiedzieć, jaką to decyzję podjełaś dzięki wyborom poza wywindowaniem kolejnych politycznych celebrytów?

ocenił(a) film na 5
ChyzyRuj

Przede wszystkim od kiedy jestem kobietą? Napisałeś podjełaś nie podjąłeś. Teraz odpowiedź. Owszem głosuje, z tym że głosuję tak aby właśnie pozbyć się jak najszybciej tamtych matołów. Ale to i tak zawsze jest tak że kogokolwiek po 40-stce zobaczysz w garniturze to wygląda jak polityk a jak zacznie opisywać swój program to już koniec. Polsce widać zrozumałą irytacje i niezainteresowanie Polityką i wyborami. Lecz ludzie czyli wyborcy jeżeli nie zaczną chodzić na wybory to sytuacja na pewno sie nie poprawi od bezczynnego siedzienia na tyłku.

ocenił(a) film na 7
karateka_17

to ja też chętnie zagłosuję tak, żeby pozbyć się matołów, możesz zdradzić na kogo w takim razie ty oddajesz swój głos? Może mnie zainspirujesz

ocenił(a) film na 7
ChyzyRuj

może zaryzykuję pewną tezę - popraw mnie, jeżeli się mylę - Nowa Prawica?

ocenił(a) film na 5
ChyzyRuj

Liberał;)

ocenił(a) film na 7
karateka_17

ok, to szerokie pojęcie, czy jest siła, która reprezentuje twoje poglądy i na którą głosujesz?

ocenił(a) film na 5
ChyzyRuj

W Polsce nie za bardzo, owszem KNP jest liberalne ale antyunijne no i ten Korwin-Mikke on nie umie dokończyć zaczętego zdania. No i większość partii liberalnych jest konserwatywna, mam szacunek do tradycji ale jak już to liberał nacjonalista. Potrafie się dostosować, np. w ostatnich wyborach do sejmu zagłosowałem na PO, ale wójt w mojej gminie za któym poszedłbym w ogień jest z PiS-u i naprawde zasłużył na reelekcje którą ostatnio osiągnął. Gość pracowity przeprowadził mase dobrych inwestycji w gminie i tyle zasłużył. Robota prosta wystarczy spełniać zachcianki wyborców a że nasi posłowie to jak wyżej napisałem matoły to już wszystko wiesz.

ocenił(a) film na 7
karateka_17

czyli jednak głosujesz, mimo, że jest jakieś "ale". Okej, ja już tak nie potrafię. Nie potrafię legitymizować żadnej z tych opcji politycznych, bo w każdej z tych opcji jest może ułamek mojego światopoglądu. To jak wybór między rzeżączką, kiłą a AIDS. Ręka chyba mi mi uschła nad tą urną.

karateka_17

Liberał się znalazł. Nie masz pojęcia co to jest liberalizm.
"W Polsce nie za bardzo, owszem KNP jest liberalne ale antyunijne no i ten Korwin-Mikke on nie umie dokończyć zaczętego zdania."
A jakie ma być? Unia jest socjalistyczna, antyliberalna. Gnębi jednostkę, więc chłopie zastanów się co ty gadasz...
Akurat JKM przyciągnął tysiące młodych ludzi, a inni politycy boją się z nim rozmawiać, więc proponuję trochę pokory i szacunku, bo sam nawet nie wiesz kim jest liberał...

ocenił(a) film na 5
pliseq

A to ciekawe. Europa która przyjęła miliony muzułmanów dostała po dupie. Skoro jest wg. ciebie antyliberalna to skąd się ci wszyscy muzułmani wzięli? I przy okazji oświeć mnie w takim razie kim jest liberał. Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem też że nie lubisz UE, objechałeś mnie jakbym jakoś nadzwyczajnie ją ubóstwiał (mimo że nic takiego w wypowiedziach nie napisałem). Jestem obiektywny widzę w niej wady jak i zalety. A Janusz Korwin Mikke przyciągnął tysiące młodych ludzi nie wiedzących czego chcą, coś jak młoda dziewczyna z PiS-u nie wiedząca czym jest partia konserwatywna. Czyli w sumie by się zgadzały jego poglądy z poglądami jego wyborców. Cześć

karateka_17

" Skoro jest wg. ciebie antyliberalna to skąd się ci wszyscy muzułmani wzięli?" Wzięli się ze skrajnie lewackich poglądów rządzących UE.

"A Janusz Korwin Mikke przyciągnął tysiące młodych ludzi nie wiedzących czego chcą, coś jak młoda dziewczyna z PiS-u nie wiedząca czym jest partia konserwatywna."
Średnio rozgarnięty wyborca KNP, objechałby Cię z palcem w d@pie. Taka jest prawda. Wiesz czego chcą Ci ludzie? Niskich,prostych podatków. Żeby rząd się od nich odpieprzył. Tego chcą...

ocenił(a) film na 5
pliseq

Czyli chcecie niemożliwego z tymi podatkami. Średnio rozgarnięty wyborca KNP objechałby mnie z palcem w d@pie, a niech objerzdża, w dojściu do władzy nie chodzi o objeżdżanie ludzi, tylko przekonanie ludzi do siebie. Skoro wyborcy KNP chcą objeżdżać wszystkich, to współczuje sobie i tobie jak dojdą do władzy, w końcu dojdą. A co do UE to po raz kolejny pisze że nie wszystkie elementy jej polityki mi się podobają po raz kolejny pisze, ale już sprecyzuje. Polityka państw członkowskich która doprowadziła do przybycia tylu imigrantów z państw arabskich mi się nie podoba. Napisałem w jednej z powyższych wypowiedzi że jestem nacjonalistycznym liberałem czyli wolność owszem ale interesy i dobro rdzennych mieszkańców kraju stoi na pierwszym miejscu. Już?

karateka_17

"Czyli chcecie niemożliwego z tymi podatkami. "
No tak, mówi to liberał, który kompletnie nie wie, czym jest liberalizm. Nie pogrążaj się.

"Średnio rozgarnięty wyborca KNP objechałby mnie z palcem w d@pie, a niech objerzdża, w dojściu do władzy nie chodzi o objeżdżanie ludzi, tylko przekonanie ludzi do siebie. Skoro wyborcy KNP chcą objeżdżać wszystkich, to współczuje sobie i tobie jak dojdą do władzy, w końcu dojdą."

Chłopie napisałeś, że wyborcy KNP nie mają wiedzy, to Ci napisałeś, że każdy z nich pojechałby Cię, bo oni czytają,interesują się, a ty nawet nie wiesz kim jest liberał...

"Napisałem w jednej z powyższych wypowiedzi że jestem nacjonalistycznym liberałem czyli wolność owszem ale interesy i dobro rdzennych mieszkańców kraju stoi na pierwszym miejscu."

No, czyli jesteś konserwatywnym liberałem. Jak Korwin.W czym rzecz? Po co się produkujesz, nie wiedząc nic na ten temat?

ocenił(a) film na 5
pliseq

Nie jestem konserwatystą. Zwisasz mi i powiewasz

karateka_17

Jesteś za to debilem, bo kompletnie nie ogarniasz polityki. Zajmij się lepiej obieraniem kartofli...

ocenił(a) film na 5
pliseq

Zwisasz mi i powiewasz

użytkownik usunięty
gosiaczek_2906

Bez urazy, ale to jest chyba najbardziej ignorancki komentarz jaki można dać. Jeżeli nie podoba nam się to co dzieje sie w polityce powinniśmy tym bardziej chodzic na wybory i namawiac do tego innych niezadowolonych. Nie można pozwalać, aby ktoś decydował za nas, w efekcie pozostawiając przy władzy ten sam układ na kolejne 4 lata.

Bez różnicy, który układ jest u władzy, każdy chce się nachapać.

ocenił(a) film na 6
gosiaczek_2906

Trochę pokraczne myślenie. Skoro jest obrzydliwa, to trzeba zrobić coś, żeby obrzydliwa przestała być. A nie ma na to innej metody, niż wybór kogoś spoza bandy czworga.

gosiaczek_2906

A mnie się podoba ten komentarz. Uważam, że jest bardzo wymowny i mówi wiele o tym filmie, a przecież o nim powinna toczyć się ta dyskusja a nie o polityce =)

gosiaczek_2906

właśnie trzeba iśc na wybory. I mądrze głosować

ocenił(a) film na 1
gosiaczek_2906

i dopiero bylesensacja obnażyła podłość polityków?
i bylesensacja uśmierciła twoją obywatelskość?
wstyd! mąż się z Tobą rozwiedzie!

ocenił(a) film na 5
gosiaczek_2906

Znakomicie łyknęła pani zaserwowaną na ekranie papkę. Właśnie to autor miał na myśli.

ocenił(a) film na 9
gosiaczek_2906

Po prostu nie głosuj na "bandę czworga" (PO, PiS, PSL, SLD i ich pochodne), ale na tych, którzy jeszcze w sejmie nie byli i nie mieli możliwości działać. Ja głosuję na Kongres Nowej Prawicy, ale są i inne partie.

ocenił(a) film na 4
gosiaczek_2906

Czasem warto oddzielić fikcję przedstawioną w filmie od rzeczywistości ;). Tym bardziej, że z film nic przed nami nie odkrywa, jak to zapowiadali producenci przed premierą...

ocenił(a) film na 7
gosiaczek_2906

Witam:)

Film niezły, jeżeli 10% to prawda, cóż Polska to ciekawy kraj ;)