PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

Nikt nawet nie mówi o filmie czy bohaterach, dyskusja dotyczy jedynie polityki. Podobnie z filmem
Miasto 44, chcieli pokazać miłość podczas wojny, ale przez nawiązanie do powstania dyskusje
dotyczą tylko historii. Mało jest w Polsce filmów gdzie jest ukazany psychologizm postaci, a nie
polityka i historia jak w filmach typu Służby specjalne, Jack Strong, Miasto 44, Pokłosie, Układ
zamknięty, Syberiada Polska itd.

Zna ktoś jakikolwiek polski film z ostatnich lat, gdzie reżyser skupia się na postaciach, a na forach nie
ma komentarzy typu "żałosna propaganda".

Ciacho i tym podobne. Nikt nie zarzuci reżyserowi upolitycznienia ;)

A tak poważnie to zgadzam się z Tobą. Nawet sama się nad tym dzisiaj zastanawiałam, kiedy zobaczyłam plakat nowego filmu o Relidze. Stwierdziłam, że to może być dobry polski film, do którego nie zostanie wmieszana polityka, ale przypominałam sobie, że Religa miał epizod jako minister.... Także chyba nie uda się ominąć tematu.

Akurat ''Służby'' poruszają drażliwe kwestie, na temat których część ludzi wie swoje, nie wierzy oficjalnym źródłom, wietrzy spisek itp. Nie mamy teraz w Polsce wspólnego wroga, więc szukamy wrogów między sobą.