PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

Tak zaczynał się program "kulisy srebrnego ekranu " Kociniaka i Zaorskiego w "powtórce z rozrywki"
w trójce. Tak mi się przypomniało jak wyczytuję te brednie o filmie, osobach, odniesieniach do osób
które tam zagrano. Ludzie to nie jest film 1:1. Historie tam opowiedziane są na podstawie
prawdziwych zdarzeń, jednak pozamieniano czasami ludzi i fakty w celu przedstawienia pewnej wizji
reżysera widzenia naszej rzeczywistości. To że akurat dużo z tych sytuacji było możliwe i niektóre
mogły się odbyć nie znaczy że do wszystkich doszło. Jest to film fabularny i to bardzo dobry film
Polski, uważam najlepszy Vegi. Akcja cały czas trzyma w napięciu a film nie traci nic z tępa i ogląda
się go z zainteresowaniem.Po prostu dobry scenariusz według podstawowych kanonów, dobra gra
aktorska i inne elementy filmu które zostały bardzo dobrze zrobione. Ot cała prawda, a tym filmie
który polecam miłośnikom dobre filmu.

ziggistardust

A wiesz że tak samo pisali o filmie " Hans Kloss Stawka większa niż śmierć " . Poszedłem do kina a tam 10 osób na sali , do tego połowa wyszła w czasie seansu . Nie chce mi się pisać o innych filmach tego reżysera ale wiem jedno - on już na mnie na pewno nie zarobi .

ocenił(a) film na 9
stan1122

Być może pisali ale nie czytałem , za to oglądałem ten film i rzeczywiście beznadziejny , co nie zmienia faktu że teraz Vega zrobił dobry film gdyż napisałem o tym co widziałem, a czy ktoś p

ziggistardust

Nie chcę nikogo obrażać ale - ile ty masz lat że słuchałeś kulisy srebrnego ekranu ? Zresztą to była parodia zachodnich filmów . Wkurza mnie że ułomne dzieło - tak podejrzewam ( nie oglądałem i nie obejrzę ) ktoś punktuje tak wysoko . A potem nawiedzeni ludzie idą do kina i widzą następnego polskiego gniota .

ocenił(a) film na 7
stan1122

A mnie wkurza, kiedy ktoś neguje ocenę innych czegoś, czego sam nie zna. Dlaczego "nawiedzeni ludzie" idą do kina nie wiem, ale - na litość! -winą za własne rozczarowanie jakimś tytułem nie można obarczać kogoś, komu się ów film spodobał!

macbdotcom

Wiesz dlaczego nawiedzeni ludzie idą do kina - bo ktoś napisze dobrą recenzję i da dobrą ocenę . Nie byłem , nie oceniam . Dałeś 7 twoja sprawa , ale ktoś dał 9 i jeszcze miesza w to progam trzeci .

ocenił(a) film na 9
stan1122

Powiem tak, prostymi słowami stanie 1122, ch... ci do tego ile mam lat, napisałem coś dla ludzi którzy mają rozum, a nie co wyładowują swoje frustracje na forach internetowych. Nie idź do kina na żaden Polski film do końca swego życia ,ale nie truj o tym bo to naprawdę nikogo to nie interesuje.