PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109032
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

W ponad 90% kwestii mówionych tego filmu, została pominięta jakakolwiek interpunkcja. Żadnych przecinków, kropek, grania mimiką twarzy. Beznamiętne, bez akcentowania, na jednym oddechu, wypowiadane kwestie, jakby ekipie śpieszyło się na chlanie, jakby na odpierd0l. To zamierzony zabieg, czy o co chodzi? Coś tu chyba jest nie tak. Mnie to popsuło odbiór filmu. Ponadto część wyrazów jest niezrozumiała, bo przez tę beznamiętną kłapaninę została wypowiedziana niechlujnie. Naturszczycy tylko spartolili ten film swoją nieudolną grą. To, że ktoś jest podobny do Maciarewicza, nie oznacza, że jest dobrym aktorem. Ludzie, parodia!!! Taki temat, a tak został zmarnowany. Większość scen, które miały być śmieszne, to żenująco niski poziom humoru. Jedynie scena z konfesjonałem trzyma wysoki poziom. Reszta to poziom obecnych kabaretów, które śmieszą jedynie bezmyślnych półgłówków.

ocenił(a) film na 7
ebleble

Też miałam trudności ze zrozumieniem ich. Wydaje mi się, że aktorzy próbowali odtworzyć żołnierski sposób mówienia, ale nie wiem na ile im się to udało, ponieważ nie znam wojskowego środowiska. Gdy rozmawiali z cywilami, brzmieli inaczej.

ocenił(a) film na 2
ebleble

Aktorstwo było tak tragiczne, że już żadnego plusa nie znalazłem w tym filmie. Pierwszy polski film, który powinno się oglądać z lektorem, bo teksty albo nudne, albo przeładowane jakimś grypsem, albo też wymrukane w taki sposób, że tylko aktor i scenarzysta wiedzą co zostało powiedziane.

ocenił(a) film na 6
ebleble

zgadzam się w 100%, plus jeszcze straszne było to akcentowanie "ę" i "ą" przez niektórych... film powinien miec napisy + aktorzy powinni uzywac mimiki, nawet kiedy mowili to trudno bylo im poruszac wargami :)

ocenił(a) film na 4
ebleble

Również zgadzam sie w 100% film strasznie chaotyczny, dialogi katastrofa. Zawiodłem się na Pani twardziel, myślałem, że lepiej zagra, uchroniła Ją tylko fryzura nic po za tym. Dla mnie film bardzo średni.

ebleble

To samo. Taki dobry scenariusz, a tak kiepsko wyszło w doborze aktorów. Dla mnie tylko Janusz Chabior i Andrzej Grabowski trzymali poziom reszta to wyuczone na pamięć teksy które jakby recytowali...

ocenił(a) film na 3
ebleble

Ten film to bajeczka dla dzieci. Żałosne.