Jeszcze nigdy nie ocenilam filmu po kilkunastu minutach ogladania ale tym razem zrobiłam wyjątek.
Film jest po prostu NIEPROFESJONALNY i jest to brak szacunku do widza.
Też powtórzę po większości komentarzy, że dźwięk w tym wspaniałym dziele jest totalną amatorka - jeśli ci co robią filmy nie znają porządnych dźwiękowców, to moze niech sie skontaktuja z dowolnym znanym polskim youtuberem i zapytają. Ci jakoś problemu nie mają z porządnym profesjonalnym udźwiękowieniem mimo że 'polska język to trudna język' (jak niektórzy próbują usprawiedliwiać) i mimo mniejszego budżetu.
Druga sprawa to żenujący poziom 'aktorstwa'. Co to za ludzie, którzy próbują 'zagrać' 'poważne' kwestie (poważne bo przecież film jest so serious) z intonacja i mimika dzieci występujących w szkolnym teatrzyku?? Paplanie bez żadnych pauz tylko na jednym wdechu, sztuczne ruchy, 'poważne' pytania zadawane z przesadną intonacją wznoszącą - przedszkole!
Jak ktoś się bierze za cos to niech to robi profesjonalnie, bo to coś to jest zwykła fuszerka, która próbuje się ludziom wcisnąć. Nie wiem czy reżyser jest niedouczonym w sztuce filmowej ignorantem czy jest leniwy czy po prostu arogancki. Podejrzewam że wszystko na raz, a nie zadam sobie trudu, żeby więcej się na jego temat dowiedzieć.
Ja jako widz czuję się obrażona i nie rozumiem tak wysokiej oceny. Czy ludzie na filmwebie nie mają szacunku do samych siebie?