PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109022
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

Jeszcze nigdy nie ocenilam filmu po kilkunastu minutach ogladania ale tym razem zrobiłam wyjątek.
Film jest po prostu NIEPROFESJONALNY i jest to brak szacunku do widza.

Też powtórzę po większości komentarzy, że dźwięk w tym wspaniałym dziele jest totalną amatorka - jeśli ci co robią filmy nie znają porządnych dźwiękowców, to moze niech sie skontaktuja z dowolnym znanym polskim youtuberem i zapytają. Ci jakoś problemu nie mają z porządnym profesjonalnym udźwiękowieniem mimo że 'polska język to trudna język' (jak niektórzy próbują usprawiedliwiać) i mimo mniejszego budżetu.

Druga sprawa to żenujący poziom 'aktorstwa'. Co to za ludzie, którzy próbują 'zagrać' 'poważne' kwestie (poważne bo przecież film jest so serious) z intonacja i mimika dzieci występujących w szkolnym teatrzyku?? Paplanie bez żadnych pauz tylko na jednym wdechu, sztuczne ruchy, 'poważne' pytania zadawane z przesadną intonacją wznoszącą - przedszkole!

Jak ktoś się bierze za cos to niech to robi profesjonalnie, bo to coś to jest zwykła fuszerka, która próbuje się ludziom wcisnąć. Nie wiem czy reżyser jest niedouczonym w sztuce filmowej ignorantem czy jest leniwy czy po prostu arogancki. Podejrzewam że wszystko na raz, a nie zadam sobie trudu, żeby więcej się na jego temat dowiedzieć.

Ja jako widz czuję się obrażona i nie rozumiem tak wysokiej oceny. Czy ludzie na filmwebie nie mają szacunku do samych siebie?