PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

to musi być jakaś ściema z tym filmem.Skoro sa to dlaczego sie rozbil samolot 10.04 ? chyba skala niekompetencji az uniemozliwia okreslenia "sluzby specjalne" a ten film to czysta wydmuszka dla naiwnych.

ocenił(a) film na 9
reoms2

Wg Ciebie powinni mówić o służbach w wiadomościach? Reklamować je między jednym a drugim odcinkiem Świata wg Kiepskich? Pomyśl trochę, dorośnij, a na razie nie pisz może komentarzy tego typu...

ocenił(a) film na 8
reoms2

Nie chcę Cię za bardzo obrażać, bo może jesteś jeszcze młodym człowiekiem albo może i starszym tylko, że mówiąc bez ogródek - nic nie znaczysz tj. nie prowadzisz jakiejś dużej działalności gospodarczej i/lub nie działasz/działałeś w polityce. Czasami lepiej nie wywoływać wilka z lasu, bo żadne służby specjalne to nie zabawa jak oglądanie tego filmu. Jeżeli ktoś kiedyś wejdzie Ci do domu o 6 rano, będzie trzepać 22 godziny mieszkanie, a potem zawiezie w kajdankach do prokuratora (przenocujesz sobie uprzednio na "dołku"), który w prezencie dorzuci areszt wydobywczy na parę miesięcy jak nie lat (oczywiście decyzję w tej sprawie ostatecznie podejmuje sąd) to będziesz się bał wypowiedzieć słowa typu ABW czy CBŚ. Ludzie po takich przejściach zwykle potwierdzają wszystko co rozkażesz im potwierdzić.
Nie do końca jest mi po drodze z panem Sumlińskim, ale polecam Ci przeczytać/przesłuchać audiobook jego książki pt. Z mocy bezprawia ażebyś zrozumiał troszkę co to było WSI - wcześniej WSW i o co chodziło z tą głośną aferą sprzed paru lat (o tak Ci to byli dopiero modele od kręcenia lodów - abw i cbś przy nich to amatorszczyzna). Obok Sumlińskiego polecam obejrzeć film "Nocna zmiana". Podobnie jak z Sumlińskim tak i z autorem filmu mogę mieć nie po drodze, ale akurat film nie jest niczym nacechowany, a przedstawia suchy przebieg zdarzeń opatrzony w wywiady ówczesnych uczestników całej "nocnej zmiany".

ocenił(a) film na 7
reoms2

ponieważ popełniono dziesiątki błędów, ot dlaczego się rozbił, a nie dlatego, że służby są czy ich nie ma.

ocenił(a) film na 7
reoms2

Służby specjalne nie brały udziału w organizacji pisowskiego lotu do Smoleńska. BOR, piloci i rosjanie zawalili sprawę i się wydarzyło. Koniec pieśni.

DonDominik

To w czym one biorą udział ? wydawało mi sie że służby specjalne zabezpieczają przeloty VIP .To w czym ? w USA jakis wariat wlecial na posesje do Obamy to za to poleciala szefowa secret service - no a w PL krecą jakieś filmy o dupie maryny.Chcecie ludziom wmówić że są w tym kraju jakieś służby ? chyba z komuny czyli jedziem jedziem staszek tylko jeszcze flaszke obalem.

ocenił(a) film na 7
reoms2

Po prostu nic nie wskazuje na to, że ktoś pomagał BORowi. Odwalili taką fuszerkę, że nie wyobrażam sobie, że ktoś porządny im pomagał, bo by ktoś w końcu zainteresował.

DonDominik

Pewnie przez Kużniara coś nagadał i coś sie zesrało .Kużniar jak coś powie to ręce opadają i pewnie on steruje tymi służbami i jak coś powie to ręce opadają i pewno to tak wychodzi przez te jego wywody psychologiczne.

ocenił(a) film na 6
reoms2

Ten amerkanski secret service to taki nasz BOR, zajmuja sie ochrona. Sluzby specjalne czesto zajmuja sie odwrotnymi dzialaniami, dywersyjnymi, w sprawie smolenska to mogliby jedynie kable w samolocie poprzycinac gdyby byl jakis interes w tym.

Alfred_Wadrzynski

No właśnie mi ktos poodkręcał śruby w kołach w samochodzie i nic nie wiedziałem ale zajeżdzam sobie na stacje żeby wymienić na zimówki a to mi mówi koleś ,że miałem poodkręcane śruby.Raczej chyba same by sie nie odkręciły co nie ?Może oni na mnie polują czy coś - tylko ja jestem nikim i nie moge zrozumieć po h** mi poodkręcali te śruby.

reoms2

Służby przecież nie odpowiadają za bajzel organizacyjny w pułku lotniczym, zejdź na ziemię.