PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

To, że zlikwidowano wsi to jeden z niewielu sukcesów tzw. III RP. Obawiam się, że film jest
propagandową tubą mającą wybielać "ruskich" agentów ...

angmar_lord

Sam trailer zawiera wiele sprzeczności- sugerowanie zabójstwa polityka w biało-czerwonym krawacie i sugestia, że pani od łapówek w przemyśle węglowym została zastrzelona przez ABW jest trudne do pogodzenia. Z drugiej strony może dzięki filmowi więcej ludzi zorientuje się kto naprawdę rządzi tym krajem i wyciągnie stosowne wnioski przy wyborach

bati31

A któż to według Ciebie rządzi w obecnych czasach? Pytam bo jako fan teorii spiskowych lubię się czasem pośmiać. :) Masoni? Cykliści? Tkliwi nihiliści? Oświeć ociemniały świat lemingów!

Yoschan

Agenci Watykanu? LOL

ocenił(a) film na 8
Yoschan

ku*wy i złodzieje. Mam nadzieję, że pomogłem.

lkz

Wygrałeś internety! :D

lkz

Nic dodać, nic ująć. Dokładnie tak.

ocenił(a) film na 2
angmar_lord

"Gdy dochodzi do likwidacji elitarnych Wojskowych Służb Informacyjnych, politycy orientują się, że pozbawiono Polskę oczu i uszu." - brzmi "opis filmu na filmwebie. Chyba wrzodu, i jeszcze ta elitarność starych oblechów szkolonych przez kacapów.

angmar_lord

Też mi się wydaje, że zrobiony na zlecenie Moskwy. Kto choć troche interesuje się historią najnowszą Polski wie, że WSI to ruska agentura w polskich mundurach. Wmawianie ludziom , że to polscy patrioci jest i śmieszna i żałosne. Zlikwidowanie (dopiero po ilu latach ?) tego raka było największym sukcesem III RP, chociaż nadal mają pieniądze, wpływy i pchają ryje na szkło.

ajron1960

Dokładnie. WSI to byla legalna mafia ,handlowali bronia i sprzętem wojskowym z bandziorami i terrorystami. Ludzie myślą ,ze jak ch zlikwidowano legalnie to wyparowali. Nie ,nie wyparowali i Smoleńsk to nie byla robota Ruskich tylko wlasnie zemsta WSI.

Ottiss14

"Smoleńsk to nie byla robota Ruskich tylko wlasnie zemsta WSI"
Taka hipoteza nie przebiła się w ogóle do opinii publicznej, oskarżono Putina, Tuska, a WSI pozostało nietkniete posądzeniem chociaż było najbardziej zainteresowane takim obrotem wypadków.
Wracając do filmu, Vega autor takim gniotów jak Ciacho czy Last minute pokazał, że ze szczytu (niezły serial z Dorocińskim) spadł poniżej dna.

ocenił(a) film na 7
ajron1960

WSI musiało mieć jednak kogoś w rządzie. Poczytaj o zachowaniu polityków po Smoleńsku - który z nich ze strachu przeleżał w kaplicy i będzie miał odpowiedź.

grafzero

A mógłbyś konkretniej ? Dla mnie charakterystyczne jest to, że przed Smoleńskiem nie było Kulczyka (zapadł się pod ziemię, wyemigrował, zwijał interesy, tracił wpływy), a po katastrofie nagle odrodził sie jak feniks z popiołów, jest wszędzie, interesy kwitną, gaz, ropa, węgiel, znowu nr 1. Geneza jego kariery to służby.

ocenił(a) film na 7
ajron1960

Palikot. Tym bardziej, ze robił interesy na wschodzie, więc musiał mieć dojścia.

grafzero

Palikot to marionetka.

ocenił(a) film na 7
ajron1960

Narzędzie, ale użyteczne.

grafzero

Takich jak on to po 1989 było wielu, oczywiście takich , których nazwiska można podać. Wyskoczyli z kapelusza, podziałali, zrealizowali zadanie i zniknęli, znikneli z pamięcie większości ludzi goniących za sprawami teraźniejszymi.

ocenił(a) film na 7
ajron1960

Tak to prawda i podobnie dzieje się z Palikotem. Tylko jak dla mnie to on był polskim kontaktem z wieżą w Smoleńsku.

grafzero

On na to jest za cienki Bolek. To tylko marny sługus służb tajnych.
Sądzę że wszystkie te polityczne ścierwa to tylko marionetki. Oczywiście - robili co im kazano, manipulują do dziś śledztwem, kłamią bezczelnie Polakom w oczy (Kopacz metr w głąb) ale to tylko marionetki. Robią posłusznie co im się każe i kasują za to szmal.
Prawdziwi Władcy Marionetek chowają się w cieniu. Mają też swoich Władców - tych z Moskwy.
Myślę że decyzja o załatwieniu Kaczyńskiego zapadła właśnie w Moskwie.
Ale wykonanie było polskie.Oczywiście remont w Samarze pomógł...
Dowód? Zapytajcie kto, dlaczego i na czyj rozkaz rozebrał hangar rządowego samolotu na wojskowym Okęciu?

ocenił(a) film na 7
angmar_lord

oglądając 10 minutowy fragment przeplatany wywiadem z Vegą, wnioskuję, że nie chodzi o wybielenie WSI lecz raczej pokazanie, jak to wyglądało od wewnątrz względem powiązań agenturalnych. myślę, że każdy z Nas wie, jak naprawdę funkcjonowała ta instytucja i chodzi bardziej o ukazanie, że nic sie od roku 2007 nie zmieniło.

ocenił(a) film na 9
pulkownik_molibden

Dokładnie tak. Film moim zdaniem nikogo nie wybiela, wręcz przeciwnie. A likwidacja WSI nie spowodowała, że Ci ludzie zniknęli...

ocenił(a) film na 7
lasic

pojdziemy do kina, zobaczymy. mam nadzieje, że to nie bedzie jednak to propagandowa papka tak jak pisali to przedmówcy. mam nadzieje, że ten film ukaże nam jak wygląda ten grajdoł od zewnątrz po '89. jeśli będzie odwrotnie, nawet genialny Pitbull Vegi nie uratuje...

lasic

Oni nadal rządzą tym krajem. Do listy ich ofiar trzeba dopisać zamordowanych w Smoleńsku.

pulkownik_molibden

Pułkowniku, w naszym kraju każdy pijący piwo pod budką wie wszystko najlepiej i mam nieodparte wrażenie, że jesteś tam częstym gosciem. Piszesz, że "kazdy z nas wie, jak na prawdę funkcjonowała ta instytucja". A możesz mi odkryć skąd pochodzi ta wiedza? Z kompletnie niewiarygodnego raportu Macierewicza? Możesz mi przybliżyć ilu ludzi oskarżonych we wspomnianym raporcie, i na których wielki patriota Antoni złożył zawiadomienia do prokuratury, zostało skazanych lub przynajmniej postawiono im jakiekolwiek zarzuty? Swoją drogą podziwiam siłę propagandy. Wmówiono społeczeństu, że WSI to banda przestępców i źródło wszelkiego zła, które dotykało naszą szanowną RP. Po likwidacji WSI nic się nie zmieniło, więc wymyślono nowe rozwiązanie problemu - ci bandyci opanowali biznes!!! Spoko, dojdzie Jaro do władzy to razem z Antkiem pozamykają wszystkich tych co się czegoś dorobili. Bo przecież w naszym kraju, jeśli masz coś więcej niż inni, to na pewno ukradłeś!
Pozdrawiam wszechwiedzących głupoli :-)

Zen_ek

Są dwa wyjścia: albo wyprali ci mózg, albo jesteś czerwonym ścierwem.
Tertium non datur.
Tak czy owak - zbliża się święto 11 Listopada: nie zapomnij pomachać różowym balonikiem i koniecznie skosztuj "czekuladowego ożeła ktury morze"...

ElRio

W Twoim przypadku kolego niestety nie ma wyjść i ocenić Cię można jednoznacznie: brak Ci kultury i tyle. Znamienne, że osoby, którym wyprano mózg uważają, że ów mózg wyprano drugiej stronie ;-).

chryssalid

Zdanie leminga nie liczy się dla mnie. Co powie leming - zawsze można przewidzieć bez pytaia leminga o zdanie.

ElRio

Spoko, tkwij w swoim świecie ;-).

chryssalid

Wolę mój świat niż świat lemingów.

ocenił(a) film na 5
Zen_ek

Zenek żyjesz z emerytury czy z dywidend?